04-09-05

Geloven in de goedheid van de mens...is sometimes hard to do.

Vandaag is Justin terug tot het besluit gekomen dat je ernstig kunt bedrogen worden in mensen die op het eerste gezicht een geweldige indruk bij u achterlaten omdat ze zo sociaal en leuk zijn in de omgang. Het betreft hier over personen die ook contact hebben met Zij en die ik dan ook voor het eerst ontmoet heb bij haar thuis. Daar hadden we ook al de grootste lol gehad waardoor ik dan ook prompt een invitatie had gekregen om eens op bezoek te gaan bij hen. Het betreft een lesbies koppel maar dat doet voor mij geen afbreuk aan de waardigheid van de personen in kwestie, ik ben zeer ruimdenkend op dit vlak en de essentie van het leven is dat je hier het geluk met beide handen probeert te grijpen en zo een leuk bestaan leid voor de tijd die ons hier word gegeven.

Dus voor een lang verhaal kort te maken word ik opgebeld en verwacht bij de meiden om eens het bezoekje te brengen dat ik al had beloofd maar nog de tijd niet had voor gevonden. Daar aangekomen word ik ontzettend hartelijk ontvangen en word de vriendschappelijke relatie die ik nog heb met Zij door hen nog eens extra in de verf gezet door het feit dat wij nog altijd de beste vrienden zijn. Na mijn uitleg dat ik dankbaar was voor de tijd dat alles goed ging toen we nog getrouwd waren en ik geen slechte gevoelens daaraan overgehouden heb kwam de opeens nogal vreemde vraag waar ik tot op het eigenste moment geen probleem mee had, tot op vandaag...

Door het feit dat Justin nu een jaar alleen is, en dit blijkbaar absurd is, vroegen, zegden ze, dat ze mij eigenlijk wel beter vonden passen bij een man dan bij een vrouw. Van zoiets ben ik niet van mijn melk te brengen door het feit als je als man een beetje fashionable bent en een hip kapsel hebt je blijkbaar wel interesse opwekt bij beide geslachten. Dit vind ik eerlijk gezegd meer een compliment dan een belediging. Mijn uitleg daarbij was dan ook zeer eenvoudig voor mij en die was dat ik al lang die strijd opgegeven had om dit te weerleggen maar ik ook bij deze tegen niemand geen verplichting verschuldigd was met wie, waar of wanneer ik in feite wat doe. Ieder heeft zijn intiem leven maar dit is interne keuken en persoonlijk zo iets en mensen die daar wel mee te koop lopen, wel dit is hun zaak, maar zoiets getuigd van weinig niveau naar mijn bescheiden mening. Tijdens mijn bezoek was er daar ook een gast die gay was die dus na mijn vertrek had gemeld als ik geen was... Hij ook hetero was dan...

Zaterdag ben ik dan iets gaan eten met Zij en vertelde ze mij van het bezoek van de meiden met het nieuws dat den Justin zeker eentje was want Jeroen, de jongen die daar was, kan ze er allemaal uithalen??? Het probleem volgens hen was gewoon dat ik me niet durf bloot te geven tegenover Zij. Mens mens, iemand mag dus nu ook al niet meer kiezen om na een gebroken relatie zichzelf proberen terug te vinden door het leed die een scheiding met zich mee brengt.

Zij heb ik verteld met het hand op mijn hart als er ook maar zulke gevoelens bij mij mochten aanwezig zijn ze de eerste zal zijn die ik het zou toevertrouwen. Dat ik daarvan benauwd zou zijn is de reinste onzin want de wereld zal geen seconde stil staan van zo een bekentenis en zoveel tijd heb ik nu ook niet meer als dit het geval zou zijn om het geluk te ontwijken want de tijd staat niet stil hè J .

Mijn dag was dus op een vreemde manier verstoord en niet door de insinuaties ontrent mij maar enkel en alleen door het feit dat ik altijd voor iedereen goed ben en mij niet verdiep in zo een situatie maar het mij toch wel altijd overkomt. Na ongelooflijk veel energie daarin te zijn verloren vandaag kom ik tot de vaststelling dat ik blij ben dat ik zo niet ben en ook nooit zal worden. Hoe boeiend kan u eigen leven zijn als je zich daar mee bezig houd ?

Toch mogen de lady’s zich nog aan een bezoekje verwachten om mijn visie hierover te aanhoren, ja inderdaad, zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Ik benader iedereen met geduld, liefde, vriendelijkheid en respect maar zou toch van tijd tot tijd eens willen dat mij dit ook te beurt valt, als het heel even kan misschien...asjeblieft.00:39 Gepost door Justin | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

piep ik heb geleerd dat vertrouwen zeer relatief is.
mijn vertrouwen in mensen is bijna weg maar er zijn er die het nog krijgen van mij.
zelf mijn beste vriendin is volgens mij niet meer te vertrouwen

Gepost door: moi | 04-09-05

*piep Ik ben hier bij toeval eens komen piepen, je schrijft zeer leuk en over de echte dingen die voorvallen in het leven. Doe zo verder en ik kom in ieder geval geregeld eens bijlezen.

In verband met wat je hier schrijft is het inderdaad wel jammer dat de personen eerst je intiem leven of geaardheid trachten te achterhalen alhoewel dit niets te maken heeft met wie jij bent als persoon. Met wie, waar of wat je ook doet, volg je hart en je gevoelens en het geluk zal je toelachen.

Gepost door: Laura | 04-09-05

Ja.. niet echt tof om te horen, maar ik denk dat er toch wel bepaalde homo's zijn die zeer snel die indruk krijgen dat een jongen gay is, terwijl dat niet zo is, gewoon omdat ze zich meer 'verzorgen' dan de gewone man.
Volgens mij willen ze dat ook zodat er meer keuze in hun wereld is ofzo.. Ik weet het niet. Maar jij weet wel beter hè! Laat het niet aan je hart komen en blijf wie je bent (veel vrienden van me en zelfs 2 exen hadden dat probleem ook, flirtende mannen en alles, tot hun walging zal ik maar zeggen)

Gepost door: Tinkerbell | 06-09-05

Leven en laten leven Ik zou er niet te zwaar aan tillen, hoor. Het is de gewoonte van holebi’s om naar iemands geaardheid te gissen, waarschijnlijk omdat we zelf een identiteitscrisis hebben meegemaakt. Zodra iemand qua kleding en kapsel opvalt, worden onze gaydars geprikkeld. Zolang er geen kwaad spel mee gemoeid is, zou ik er om lachen. Het overkomt Robbie Williams ook. :-) Overigens, je bent wie je bent (a nice guy trouwens), je moet daar geen uitleg over verschaffen of je er voor excuseren.

Gepost door: Fresco | 08-09-05

De commentaren zijn gesloten.