19-09-05

Verkiezing van kinderburgemeester...

Het weekend is terug voorbij en is aan me gepasseerd aan een tempo die me iets te snel was. Eigenlijk heb ik dit gevoel nogal veel op een maandag...lol. Het afgelopen weekend vond in onze gemeente naar jaarlijkse traditie de verkiezing plaats van de kinderburgemeester met zijn schepenen en gemeenteraadsleden. Deze zijn dan aanwezig op de raad waar ze gedurende een jaar beperkte insprak hebben op de materie. Dus alle zesdejaars van iedere basisschool in de gemeente konden zich opgeven en zo hun kans wagen om zich tot kinderburgemeester te laten benoemen. Voor mij was het een grote verrassing dat juniorke zich in school ook had opgegeven door mee te doen aan deze verkiezing, dit was iets waar ik de durf niet voor had, vandaar. Met een gedrevenheid zoals ik hem ken en de nodige steun van zijn mama is hij dan campagne beginnen voeren waarvan zijn grootste aandachtspunt Kuurne strand was. Zo nuchter als hij is wist hij dat een glijbaan bijvoorbeeld voor het gemeentezwembad nooit realiseerbaar is wegens budgettaire redenen.

Zijn idee vond hij echter perfect realiseerbaar omdat het aan een minimum aan budget kon plaatsvinden. Mister Love had namelijk al een zakenrelatie aangesproken en het zand was in ieder geval al gratis. Ja, de snoeter zag het duidelijk zitten. Op een centrale plaats in de gemeente was het dus voorzien om een strand te maken en te omgeven met terrasjes met kleurige parasols, standjes met snoep en ijsjes, en een leuk muziekje op de achtergrond. Ik vond het eerlijk gezegd een super idee maar bleef toch voorzichtig in mijn optimisme tegenover juniorke om de teleurstelling niet te groot te maken waneer de driekleur hem niet te beurt zou vallen.

Zondag was het dan zover, om 11 uur waren we verwacht voor de verkiezing bij te wonen op het gemeentehuis. Toen alle jonkmannen hun ideeën naar voorbrachten was de reactie van de aanwezigen op die van juniorke zeer positief. De echte burgemeester die ook aan het woord kwam knipoogde ook al in zijn gesprek naar het idee, dit bij u eigen gedachten gebundeld en de factor dat het je zoon is laten zijn kansen toenemen natuurlijk.

Na de verkiezing die dus gebeurd door de deelnemertjes zelf kwam juniorke er als gemeenteraadslid uit. Ik ben best tevreden en trots met wat hij behaald heeft. De durf en de zelfzekerheid die ik nog niet bezat op zijn leeftijd zijn voor mij al iets om trots op te zijn. Als hij trouwens nog een klein hummeltje was leek het er heel hard op dat hij een beschaamd baaske ging worden, terijl hij daar nu wel stond voor een zaal met een hondertal mensen. De mama echter was een beetje teleurgesteld omdat hij het meer dan verdiende voor al het werk en de inzet, het idee, en het haar zoontje zijn natuurlijk, om burgemeester te zijn. Het moederhart hè, of hoe duidelijk bij me opkwam dat mannen en vrouwen toch heel veel verschillen om iets te ervaren. Mannen van Venus en vrouwen van Mars hè. De mama is al altijd een streber geweest waarvan winnen het enige woord was die in haar woordenboek stond als ze in haar jonge tijd aan iets deel nam. Toch was ze ook happy met het resultaat maar vond ze het toch spijtig.

In ieder geval wordt via de nieuwe kinderburgemeester Kuurne een stuk properder want zijn motto was om meer vuilnisbakken neer te planten in de gemeente voor een nettere gemeente en speeltuintjes op iedere wijk.

Tja, ik vond Kuurne zonder al die vuilnisbakken al een nette gemeente...lol.

Ik had het meer begrepen om eens op Kuurne strand te vertoeven met een mojito en een muziekje op de achtergrond en de kids die zich amuseerden in het zand. Maar dit is iets dat je al voelde aankomen bij het lezen van dit postje denk ik.

14:33 Gepost door Justin | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hallo Justin Even komen lezen op jouw blog. Als ik jouw verhaal zo lees kun je trots zijn op je zoon. Gemeenteraadslid is toch ook erg goed. Ja, moeders komen van Venus en de reactie van de moeder herken ik wel. Het is voor mij niet zozeer omdat ik wil dat ze winnen maar meer omdat ik mijn kind zo graag gelukkig wil zien. Winnen vind ik wel een goed streven maar minder moet ook kunnen.
Op het strand met een muziekje klinkt aantrekkelijk, jammer dat de nieuwe burgemeester andere ( trouwend wel goede ) plannen had.
Groet,

Gepost door: Purplerose | 21-09-05

De commentaren zijn gesloten.