29-09-05

Time...

Na tien dagen van afwezigheid in blogland ben ik eigenlijk aan de nodige tijd geraakt om een postje te plaatsen op mijn blogske. De laatste tijd heb ik het zo ontzettend druk met werken dat het meermaals tijdens het uitoefenen daarvan door mijn hoofd spookte dat ik dringend iets moest posten. Vreemde situatie zo een blogske. Nooit had ik gedacht dat dit gegeven zo een betekenis zou hebben in mijn leven en het zo verslavend zou worden. Ergens is het zo een beetje een deel van mijn leven geworden waarvan ik dacht in het begin dat mijn passie daarvoor langzaam wel zou minderen. Dat het sterker word, daar ben ik nu na bijna een jaar meer van overtuigd. Voor sommigen waar ik in mijn omgeving tegen vertel of uitleg wat een blog eigenlijk voorstelt zijn er maar weinigen die het boeiend vinden. Nu ja, ergens weten ze niet wat ze missen of zijn ze misschien een beetje te oppervlakkig. Wat ik na al die tijd dat ik nu vertoef in blogland al heb ervaren en opgedaan aan kennis is van onschatbare waarde. Het geschreven woord zal nu eenmaal altijd meer de nadruk leggen op iets dan het gesprokene. Misschien is het ook wel omdat ik een dertiger ben en ik heel slecht geworden ben in oppervlakkige contacten en doelloos geklets. Zoiets verveelt me of maakt me moe en in het slechtste geval bezorgt het me hoofdpijn. Gesprekken met inhoud kunnen voor mij nooit lang genoeg duren. Zo van die mensen die op café de ganse avond aan elkaar praten over de uislagen van hun favoriete sport en het weer gaan analyseren of weet ik in godsnaam waarover ze praten, nee dat is niet echt mijn ding. Nu ja misschien ben ik daar op een bepaalde manier te rijp voor geworden. Vroeger kon ik ook een namiddag in de zon liggen enkel en allen voor het bruine kleurtje. Nu nie meer. Een gebruinde huid vind ik wel super daar niet van, maar ik kan het niet meer opbrengen. Ik wandel nu of lees in de zon of doe een terrasje met een leuke babbel. Ik voel dat de tijd sneller gaat, dat hij kostbaarder word en wil daardoor niets meer verliezen. Nutteloze discussies of twisten zijn aan mij niet meer besteed. Uitpraten en samen tot een oplossing komen zijn voor mij wat staat voor geen tijd verliezen aan het negatieve. Als ik dit dan ergens in mijn omgeving kan overdragen bij vrienden die het zo nog niet hadden bekeken ben ik al meer dan tevreden dat ze soms tot de vaststelling komen dat ze ook die visie een beetje meer gaan hanteren. Natuurlijk hou ik ook van een gewone babbel hé, ik kan serieus uit de bocht gaan hoor en de nodige humor aan de dag leggen. Ben nu ook weer niet super serieus en saai hé, i think J . Bepaalde lezers zullen wel weten wat ik naar voor wil brengen denk ik.

Nog een paar dagen en het is terug weekend, kijk er super naar uit omdat het voor mij eentje word van vier dagen. Had het trouwens meer dan nodig. Door het vele werken en de afgelopen drie, vier weken drukke weekends met recepties en zo ben ik meer dan toe aan een rustig weekend, “help” ik word oud denk ik. Hoewel er Zaterdag een verjaardagdrink op het programma staat voor zuske, de vrouw des huizes waar ik bij inwoon of deel uitmaakt van mijn medebewoners. Het kan dus nog een zwaar avondje worden heb ik zo een vermoeden... Ben blij dat ik Maandag en Dinsdag nog thuis ben en na die drukke weekends kan tot mezelf komen, zouden dit de eerste symptomen worden van het ouder worden. Het moet in ieder geval toch iets zijn hé . Vreemd dat iemand die alleen is of geen relatie heeft op een eigenaardige manier soms kan genieten van de eenzaamheid, maar dit is voor een volgend postje. Dringend iets meer posten dus want ik heb de indruk dat mijn tekstjes iets uitlopen. I keep it in mind.


11:54 Gepost door Justin | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

idd ondanks dat bloggen echt een modewoord is geworden en er overal blogs opduiken over alle mogelijk onderwerpen en inhoud, is het voor veel mensne die niet echt vertrouwd zijn met de pc als snelste communicatiemiddel, nog steeds iets raar, "allez wie zet nu zijn dagboek online????"
nu ja soit na ruim drie jaar ben ik nog altijd even enthousiast ;-) het is idd een deel van mezelf geworden ;-)

Gepost door: lord cms | 29-09-05

Blog Ik ben een blog begonnen maar was eerst ook heel sceptsich. Nu moet ik elke dag even iets posten en surfen naar anderen. Het kan een verslaving worden maar ik beperk wel mijn tijd. Ik heb ook nog andere dingen te doen hè.
Ik probeer in mijn omgeving mensen te wijzen op de blogs maar er zijn weinig die er iets van willen weten. Vind ik jammer. Ik denk dat het niet onwil is maar ja iets wat ze niet kennen en gek vinden. Dit terwijl er zoveel mensen zijn die een blog hebben!
Merk ook dat veel vrouwen van mijn leeftijd ( ahum ) niet of nauwelijks bekend zijn met een pc.
Ook ik heb liever een gesprek met inhoudt dan wat geklets over in mijn ogen oppervlakkige dingen.
See you

Gepost door: Purplerose | 29-09-05

Mooi stukje Ik herken er veel van mezelf in. Ik ben geen man van veel woorden en als er iets uitkomt wil ik me ook niet vermoeien met eindeloos gezwets over het weer of zo. Soms wou ik dat ik het kon: kletsen over koetjes en kalfjes, maar ik ga me al snel afvragen wat de relevantie er van is en dan ben ik gauw uitgepraat.

Geniet van je lange weekend en het feestje!

Gepost door: Fresco | 29-09-05

kletsen Een glaasje wijn, een superieur diner en een goed gesprek, reken maar dat ik een goede avond zal hebben! ik vind praten heel erg belangrijk en dan niet over slap gelul van tv of wat dan ook maar over diepere dingen diepere onderwerpen, en natuurlijk af en toe in een scheur liggen van het lachen of een traan wegpinken van het ontroerende verhaal van de ander, of nog beter dit alles in de sauna! lekker realxt en meteen innerlijk en uiterlijk gereinigd worden....

Ik heb ook niet voor niks psychologie gestudeerd!

Ik wens je een heel fijn weekend toe xxx Zonnetje

Gepost door: zonnetje | 30-09-05

De commentaren zijn gesloten.