07-10-05

Bad mail...

Gisteren bij het doornemen van mijn post viel er me een aangetekende zending te beurt. Dit was dan voor mij meteen ook niet de perfecte start van de dag omdat ik van me zelf weet dat gans mijn financieel gegeven iets is dat ik tot in de puntjes verzorg. Alle betalingen die ook in de bus vallen worden netjes in mijn betaalagenda gedropt via internetbankieren. Ik mag dan wel een gat in mijn hand hebben, toch hou ik alles in ballansJ . Na alles eens te hebben overlopen kwam ik dus tot de vaststelling dat het daar niet had mee te maken. De kaart die me vertelde dat ik de brief kon afhalen in de post maakte me ook al niet veel wijzer, enkel dat ik vanaf 14 uur de zending kon ophalen. Nog tijd zat dus om me er voor de volle honderd procent in op te winden.

De brief daar in ontvangst te hebben genomen bleek het een zending te zijn van the factory. Met de vermelding dat ik me te onledig bezighoudt, andere mensen bezighoudt tijdens hun arbeidstaak en ondertussen zelf niet presteer. Voorbeelden van langer dan een uur tijd verlies, om reden van praten, etc..., werden mij gegeven door de meestergast. De slotbetuiging ging dan ergens in de stijl van, er op rekende dat u bovenvermelde bemerking direct stop, zoniet volgt er ontslag. De tijd dat de firma dit kan toestaan is voorbij, geen idee wanneer dit was maar bon. Bij deze bent u gewaarschuwd.

Dit was nu eens voor mij de druppel die de emmer doet overlopen se.

Wat er in wezen was gebeurt ga ik eens kort schetsen. Een vriend van mij die op een machine draait had de banalle opdracht gekregen van zijn meestergast om die stil te leggen om te kuisen. Die vond dit om nog vijf minuten voor verandering van kwaliteit niet nodig omdat hem dit dan tweemaal te beurt viel en dus zinloos was. De meestergast is dan beginnen roepen en tieren en duwen en trekken tegen mijn vriend met als surplus de melding, als je nog veel staat te praten tegen Justin ga ik het eens melden aan de directeur. Toen die info me bereikte heb ik met de agressor een gesprek gestart met de vraag wat zijn probleem was met iemand die eens staat te praten op de werkvloer als hij zich zelf schuldig maakte om op nachtelijke zwerftocht te gaan achter pita voor al de meestergasten ??? Dit maakte die man zo woedend dat hij ook begon te duwen en te briesen tegen mij. Een dialoog kon je met die kerel niet voeren, ik verdenk er hem eigenlijk van dat hij het woord zelfs niet begrijpt. Het is zo een type man die bij hoog en laag beweerd dat zijn legertijd de tijd van zijn leven was, jawel die is daar duidelijk blijven steken en heeft ergens een beeld hoe zijn denkwereld is. Hij was dus subtiel van mij gewaarschuwd dat hij niet de enige is die kon praten. Het heeft niet geholpen blijkbaar...

Dit heb ik dus dan ook gedaan bij het bezoek die ik maakte bij mijn baas. Ik ben er niet geweest om te weerleggen dat ik babbel maar geen uur aan een stuk want dan valt de lopende band die ik aanvoer stil omdat je hooguit twintig minuten voor kunt lopen met de aanvoer van de materie. Wel heb ik hem mijn uitdrukkelijke wens geuit om terug in ploeg te werken onder toezicht van hem. Dit omdat de zending van die dag me niet meer te beurt zou vallen. Ik kan onmogelijk nog opvolgen wat een meestergast me oplegt die 1/ Tijdens de uren achter pita of friet rijd..., 2/ Vroegtijdig de werkplaats verlaat, twee uur voor het einde van zijn ploeg, en een andere meestergast de badge passeert en dus geen loonsverlies doet...3/ Zijn whisky in een blikje cola giet om zo niet in de armen te lopen van de baas ...4/ Geen respect opbrengt voor zijn collega’s doordat hij altijd maar spreekt van te vechten... 5/ Racistisch gezind is en er personen op die manier alle kansen ontnomen worden op een vaste job... Ja ze hebben niveau hé ons meestergasten. Ik kon dus omgaan met de corruptie van die mannen, maar ik was door deze toestanden dan ook niet benauwd om eens een woord te babbelen omdat ik dit wel het minste vond die er daar naar de normen van de baas verkeerd aan was in vergelijking met wat die mannen deden. Ook heb ik hem gemeld dat als dit de norm was van zijn meestergasten ik begod niet weet wat ik na tweeëntwintig jaar dienst dan nog op een heftruck doe. Niet dat ik ook een ambitie koester om meestergast te zijn, zeker niet,enkel en alleen maar omdat de aangetekende zending die me dan zou kunnen te beurt vallen van een heel ander kaliber zou zijn dan nu en het profiel in de verste verte niet de inborst is van mij. Hem van dit alles kennis te hebben gegeven, heb ik er toe nog fijntjes bij verteld dat ik het eigenlijk het minste vond, praten, waar ik een zending kon voor krijgen.

Na ons gesprek reikte hij me de hand met de mededeling dat hij me binnen een tweetal weken een bezoekje brengt in mijn shift met wat hij kan doen voor mij. Toch hou ik er een gemengd gevoel aan over dat alles op die manier moet verlopen. Dit is niet hoe ik omga met zulke toestanden maar een gedwongen keuze die me werd opgelegd door de hoogmoedigheid van een dwaas, nochtans was ook hij gewaarschuwd. Wie de regenboog enkel voor zichzelf wil moet natuurlijk ook regen kunnen verdragen, so be it.


14:01 Gepost door Justin | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

. Hey kerel, ik steun je hierin. Ik hoop dat alles er beter op zal worden. Ondertussen kop op en laat je niet kennen!

Gepost door: Hephi | 07-10-05

weekend ondanks alle zorgen en troubels wens ik je toch een relaxt weekend
xxxx Zonnetje

Gepost door: zonnetje | 07-10-05

Jeetje Justin Dit klinkt niet fris hoor, wat een toestand. Ik vraag me ook af waarom het zo moet , maar ja als er niet te praten valt houdt het al gauw op.
Toch is dit niet de manier. Kop op en laat je niet onderuit halen.
Een fijn weekend gewenst.
groet

Gepost door: Purplerose | 07-10-05

Groetjes Via Purplerose heb ik je leuk blogje ondekt...Fijn week end!

Gepost door: Albert | 09-10-05

Ik sluit mij aan bij de rest... je niet laten doen hoor, smerigaards, hoe durven ze. :-/

Gepost door: Lara | 09-10-05

:-( Helemaal niet leuk zo'n werksfeer.
Mooi van je dat het opnam voor je collega en je je niet laat doen.
Hopelijk ziet je baas het ook zo.
Dat van die regenboog is een treffende uitdrukking; ik had ze nog nooit gehoord.

Gepost door: Fresco | 10-10-05

* Snif, nu ben 'k gewoon fameus ontroerd door die 2 tekstjes :p Thx :$
Nja, de emotionele rollercoaster van het leven .. 't beheerst absoluut men leven ni ze .. gewoon, soms nog 'n aantal lastige hersenspinsels ;)
En nu wat die post hier betreft: oh my god ... als 'k zo'n dingen lees ben 'k toch blij dat 'k gekozen heb om nog te studeren :p Nja, hopelijk wordt alles snel beter.

Gepost door: LittleStar | 11-10-05

good job dude! mooi dat je op een verstanidge wijze voor je rechten opkomt en niet begint te breisen zoals die meestergast...
hopelijk trekt de dircteur hier lessen uit, ik zie het beroepshalve veel te vaak gebeuren dat de gewonen man aan de band niet wordt geloofd...
wel jammer vind ik dat d edirectie niet gewoon een gesprek heeft gevoerd en blijkbaar op het eerste zicht de melding van de meestergast voer jou seriues heeft genoemn en daarvoor een aangetekende brief heeft verstuurd...ik vind dit niet kunnen...
nu ja, je hebt een gesprek gehad, hopelijk trekt de directie er concuslies uit en hoeplijk ten voordele van jou!
je hebt goed gehandeld!
alleen hoop ik dat de meestergasten je nu niet gaan bezien als een klikspaan...

Gepost door: Lord CMS | 11-10-05

Macht kan soms zo irriterend zijn. Maar maar goed dat je voor je eigen rechten opkomt. Er zijn er ook die dat niet durven en zich gewoon laten buiten werken.

Gepost door: Tinkerbell | 12-10-05

De commentaren zijn gesloten.