25-10-05

Car accident...

In het weekend is me het ongelukkig toeval te beurt gevallen om betrokken te zijn in een ongeval. Ik ben als ik er aan terugdenk nog altijd nie goed van. Wat gebeurde gaat als volgt. De regen viel met bakken uit de hemel toen ik op het einde van mijn weg stopte op een T-kruispunt. Om mijn weg te kunnen verder zetten stond de snoet van “my star “jammer genoeg een halve meter op het fietspad wat spijtig genoeg te veel was voor het meisje die kwam afgereden met zo een super snelle booster, of scooter uit de toekomst. Gelukkig hebben we elkaar maar net geraakt en kwamen we er beiden met de schrik van af. Ik had zo te doen met het meisje dat ze door mijn fout dit moest overkomen. Gelukkig was er niets aan het arme kind en was ze enkel emotioneel voor de schade aan haar bromfiets, enkel ook enkele krassen, maar toch, ik begreep de meid. Na mijn diepe verontschuldiging te hebben geuit en kennis te hebben gegeven dat ik zeer tevreden was dat zij niets had heb ik dan alle gegevens die nodig zijn voor een aanrijding overgemaakt en me volledig in fout verklaard en er bij vermeld dat ze niet moest denken aan de schade omdat ze dat onvoorwaardelijk vergoed krijgt van mijn verzekering. Met een verstand van een grote volwassene zijn we dan uit elkaar gegaan en vertrouwde ze me toe dat ik zeker aan haar niet moest denken want dat zij echt niets had en alles wel zou in orde komen. De papa en mama mogen terecht trots zijn op hun kroost.

Bij de verzekeraar kwam ik dan tot de vaststelling na het verhaal te hebben gedaan dat ik me niet mocht in fout verklaard hebben. Daar het een scooter was waarvan de snelheid 80 km/uur bedraagt, mag je niet op een fietspad rijden maar op de openbare weg en kon ik op die manier dus ergens niet in fout zijn voor de verzekering. Nu ja, justin voelde zich in fout en daar ben ik tot op nu nog altijd van bewust. Ze hebben inderdaad een punt daar op kantoor maar er is ook zo iets als gevoel en ik stond naar mijn gevoel op het fietspad waar het meisje in dit weer gebruik van maakte, ok ergens mocht ze daar niet rijden maar met het verkeer en het weer...kortom ik voel me in fout. Vreemd maar ik ben altijd al zo bang geweest hoe die scooters zich door het verkeer slingeren, het lijken wel aliens, meestal ik het zwart met gelukkig die helm op, en altijd komen ze uit het niets met een snelheid om u tegen te zeggen. Ik ben er echt bang van, nu zeker...

Na het bezoek aan de beautyfarm om de krassen te laten verwijderen uit mijn bumper kwam ik tot de vaststelling dat de stelling op mijn wagen “I follow my own star” ook zijn keerzijde heeft. Om de kleine retouche van zijn snoetje vragen ze daar via spotrepair 200€ voor het schilderen en voor een sierstrip van een half metertje 92€ alstublieft. Ja, ze hebben daar echt wel sterallures. Mag er niet aan denken als ik eens ergens heel onzacht tegen aan ga en een grondige facelift zich opdringt, ik denk dat justin zich mag prostitueren om de reparatie te betalen. De schade is bijna niet te zien maar toch denk ik van het te laten repareren omdat ik nogal gesteld ben op mijn wagen en dit niet past in het plaatje van justin.

Al bij al toch tevreden dat het maar dit is, in het ergste geval had ze me geraakt op mijn voorwiel en rolde het meisje aan de andere kant van de weg haar dood tegemoet onder een aankomende auto... Valt nog bijna flauw bij de gedachte. Na 18 jaar niet in een ongeval te zijn betrokken ben ik me er nu terug voor de volle honderd procent van bewust welk een verantwoordelijkheid je hebt het moment dat je de wagen start. Zo zie je maar dat niets honderd procent negatief is hoe je het ook bekijkt. Toch was ik er gans het weekend niet goed van omdat ik er niet mag aan denken als... Dit is waar de plaat bleef happeren.12:54 Gepost door Justin | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Volgens mij... ... ben jij veel te goed voor deze wereld! :-)
Je moet niet altijd denken dat jij fout bent!
Ik heb ooit ook een accidentje gehad met zo'n brommer. Die had ik niet zien aankomen. Er reden een paar brommers me al slalommend voorbij, en toen wilde ik ergens afdraaien, zette mijn pinker aan en knalde nog een voorbijstekende bromfietser omver. En ik zweer het... die reed niet waar hij rijden moest! Ik heb in mijn spiegel gekeken, en toen was ie er niet!
Maar toch ben ik in fout verklaard. Dat was een zwakke weggebruiker. Als ik eraan terug denk gaan mijn haren nog recht overeind staan.Gepost door: c-ke | 25-10-05

ik heb allemaal blutsen door iegne schuild in mijn carreke...te duur voor hetgeen het maar is om te laten herstellen, velen zien het niet een sdat mijn motorkap geknakt is...
mijn bumpers zien er ook niet meer dat uit :s
'tpast ook niet bij mij maar ja, ik ken mezlef; dat zal pas hersteld zijn en ik ga weer ergens tegenaanvliegen lol

Gepost door: lord cms | 25-10-05

hee Justin Ik kan me voorstellen dat je, je misselijk bent geschrokken. Gelukkig bleef het voor jullie beide bij blikschade. Kun je zien dat er zomaar iets kan gebeuren. Scooters vind ik persoonlijk ook eng op de weg. Soms vliegen ze mij aan alle kanten voorbij, soms zelf zonder helm, doodeng.
Wat ik zo goed van jou vindt, is dat je altijd de positieve dingen van iets ziet, ik vind dat noemenswaardig.
Fijne avond nog.

Gepost door: Purplerose | 25-10-05

Car troubles Ik kan er over meespreken! :-(
Je hebt je als een heer in het verkeer tegenover dat meisje gedragen, maar je zit natuurlijk met de krassen op je Heilige Koe hetgeen behoorlijk frustrerend is als je zorg draagt voor je auto en wilt dat alles blinkt. I know!
Ooit zat ik bij iemand in de auto toen er ook zo'n snelle scooter tegenknalde. Die gast vloog over de motorkap maar had gelukkig geen schram. De auto daarentegen... Sindsdien ben ik ook op mijn hoede voor die razende bromvliegen die schijnbaar uit het niets opduiken.

Gepost door: Fresco | 28-10-05

De commentaren zijn gesloten.