28-10-05

At the moment...

Nog net een beetje tijd om nog iets te posten tijdens de hectische taferelen door, die hier plaats vinden omwille van het vertrek naar de Ardennen voor het weekendje die ik geboekt heb ter gelegenheid van mijn verjaardag. Ja, zuske is zo een echte controlefreak en daardoor natuurlijk het slachtoffer van zichzelf. De arme meid heeft deze morgen extra vroeg de wekker gezet om nog vlug het hele huis een beurt te geven zodat ze naar haar normen kan vertrekken en thuiskomen met een gerust hart opdat alles zou proper zijn. Dit gecombineerd met nog een bezoek aan de kapper straks moet dus de perfecte start worden voor een weekendje vol rust die meer dan nodig zal zijn als ik haar zo bezig zie. Justin zou Justin niet zijn als hij dit alles op een veel gerelaxter manier benaderd. In feite ben ik tot grote opluchting van zus nu pas klaar net mijn bagage...lol. Dat is volgens mij toch geen probleem dat dit in laatste instantie gebeurd want we vertrekken toch maar binnen een tweetal uurtjes.

Een ding zal dus zeker al goe zijn en dit is het weertje die zich volgens de laatste berichtgeving meer dan zich zal gedragen en die alvast nu al van de partij is. Ieder kijkt er al een aantal dagen naar uit naar dit weekend dus alles zal wel meevallen denk ik.

Eigenlijk is het voor mij meer om het moment te doen dan voor de data die aangeeft van welk bouwjaar ik ben. Ik heb dat al altijd gehad dat mijn eigen verjaardag niet echt een hoogdag is op de kalender. Heeft toch blijkbaar met de opvoeding te maken want bij mij thuis was dit iets die de revue passeerde tijdens het avondeten om dan soms bij verwondering de felicitatie te ontvangen of te geven. Bezinning is meer wat er bij mij gebeurt wanneer mijn data nadert of er is. Zo eens een geconcentreerder terugblik op wat is geweest of de vraag bij mezelf wat nog moet komen. Als je jong bent denk je dat je al op zoveel dingen het antwoord weet, maar als ik dit nu bekijk was ik met sommige antwoorden nog in de verste verte niet in de buurt. Ik besef dat het leven me tot op vandaag niet altijd meezat maar kan er toch vrede mee nemen. Een uitgangspunt van het boeddhisme is dat leven op momenten lijden is en dit lijden er is door onwetendheid. Een voorbeeld van onwetendheid is dat veel mensen denken dat hen geen slechte dingen zullen overkomen. Daarom als je boeddha zijn regel volgt dat tegenslag bij het leven hoort en niemand er kan aan ontkomen het gemakkelijker is om het te accepteren. Je in zelfmedelijden wentelen of reacties als “waarom ik?“ en “het is niet eerlijk” hebben weinig zin. Waar ik het wel iets moeilijker mee heb is dat ik nu aanbeland ben ergens in het midden. Wat ik bedoel is zoiets in de stijl van, je bent niet oud maar ook niet jong, I’m not a boy, not jet a man. Toen ik vanmorgen vroeg aan mijn medebewoners als ik nu de leeftijd bereikt had dat ik nen echte vent geworden was kwamen die niet meer bij, dus blijf ik happeren in het midden dan? I have a solitairy live, die me reuze bevalt, maar heb toch iemand nodig. Toen ik en Zij wisten dat het moment was aan gebroken om op te geven waar we niet meer uit geraakten heb ik me zelf beloofd dat ik nu tijd nodig had, een moment voor mezelf. Nu eigen ik mezelf terug dit moment toe while I’m in between. Toch is er een factor bijgekomen en die is dat de tijd me nu en dan een schouderklopje komt geven. Maah, we zien wel, ben alvast al blij dat ik niet meer zo afhang van de beschermende handen van mijn ouders of Zij en ik al eens meer opkom voor mijn rechten. De stelling doe eens meer je ogen open, moet al iets minder gezegd worden.

Ik ga moeten sluiten nu want zuske heeft me hier al meermaals de vraag gesteld wat ik daar nog allemaal zit te tokkelen op mijn lappie in de wetenschap dat alles nog in de auto moet.... Ik niet beter nog eens zou controleren als ik alles bij heb.... Ja, het is echt wel een schatje die via haar bezorgdheid me ten volle laat genieten van mijn moment in het midden. Maar nu tikt de tijd op mijn schouder om af te sluiten, volgend postje zal pas Dinsdag zijn met een full report van de voorgaande dagen. See you.


10:33 Gepost door Justin | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Kben waarschijnlijk te laat.. .. maar geniet van het weekendje! Ik ga overmorgen ook richting Ardennen. Mag ik weten hoe oud je geworden bent? Alleszinds ne happy birthday!

Gepost door: Mystic Flower | 28-10-05

Amuseer je maar... en ik kijk al uit naar je verslagje als je terug bent. :-)

Gepost door: Lara | 28-10-05

Ohh wat ik herken ik mij in jouw zuske. Ook ik wil alles aan kant hebben als ik een paar dagen weg ga. En inpakken, zeker niet op het laatste moment. Ik ben altijd blij dat ik weg ben want dan pas kan ik mij ontspannen. Zou dit vrouw eigen zijn denk je?
Verder heb ik het idee dat je goed in het leven staat. Je denk over het leven na en bent daarin positief. En de tijd, ja dit loopt door maar hoeft niet vervelend te zijn. Justin een heel fijn weekend toegewenst en een hele fijne verjaardag. Alvast gefeliciteerd en nog vele goede jaren!!
Groet

Gepost door: Purplerose | 28-10-05

Prettige verjaardag Zen and fun to you!
@Mysticflower: Justin is 29 forever! :-)

Gepost door: Fresco | 29-10-05

* Happy birthday en 'n prettig weekend! .. Ja de overstap naar Samsung is gemaakt ;) Super gsmpje. 1 negatief ding: de batterij :s Na 2 dagen is die wel leeg :s

Gepost door: LittleStar | 29-10-05

De commentaren zijn gesloten.