02-11-05

Last weekend...

Na terug de thuiskomst te kunnen plaatsen is het tijd om iets te schrijven. De thuiskomst kunnen plaatsen is altijd al iets geweest dat me moeilijk valt. Ik zoek er al heel lang achter wat daar achter steekt maar ben er tot op vandaag nog altijd niet echt achter. De vier dagen die ik nu vertoeft heb in de Ardennen in het gezelschap waren daar niet anders in. Dus met een gemengd gevoel vertrokken ginder en dan moet ik altijd nog een dag wennen aan de gedachte dat het al terug voorbij is, afsluiten is dus niet echt mijn ding.

Ik kreeg bij de start al meteen het mooiste cadeau dat een ouder zich wensen kan. Op Donderdagavond werden we verwacht op de school van juniorke om een tussentijds rapport op te halen. Met zijn 92 % zei de leerkracht ons dat volgend jaar latijn-wiskunde de richting is die hem het best zal passen. Zijn wiskunde en frans zijn gewoon zeer goed vandaar. Dus Zij, juniorke en ik waren en zijn op dit vlak al reuze in de wolken.

Over het weekend niets dan lof, het weer was gewoon subliem, elke dag zo’n 21°, en de locatie was pure rust. Mijn gasten die ik uitgenodigd had waren ook vol lof en zo was de start van het weekend met een woord “super”. Het was echt genieten van elk moment en zonder dat de personen in kwestie het ooit hebben gemerkt heb ik ze nog beter leren kennen en was het voor mij een verrijking in hart en ziel. Met hun gebreken en kwaliteiten heeft ieder van zich me een voortreffelijke verjaardag gegeven. Dank zij hen kan ik me trouwens de fiere eigenaar noemen van een ipod Nano, schreeuwt het uit nu, want justin is gek op muziek.

Alles wat een leven aangenaam en leuk maakt heeft de revue gepasseerd. Gezellige praatjes samen tijdens het eten, terrasjes doen in het dorpje La Roche. Maar ook wandelingen in het bos met gesprekken van men to men, met de persoon waarvan je het toen je hem voor het eerst in je leven tegenkwam het niet voor mogelijk hield. Fijne uren hebben we gehad, met heel veel plezier en fun. Ik vergeet Mister Love zijn gezicht nooit meer toen we met zijn Range off road zijn gegaan en we dreigden vast te zitten in ondiep water. Had het eigenlijk ook heel benauwd toen maar dit mocht ik natuurlijk niet laten blijken want ik word op het gegeven van “geen echte vent zijn” al genoeg getrakteerd . Voor de kids zijn we dan nog een paar musea gaan bezoeken en het kasteel van La Roche, in de wetenschap dat dit iets is die het altijd doet hé bij die gastjes, kastelen bedoel ik dan. Als afsluiter zijn we dan nog Durbuy gaan bezoeken en hebben we getafeld in het voortreffelijke Hostellerie Sanglier des Ardennes ( http://www.sanglier-des-ardennes.be/ ) die trouwens in de orde is van de 33 meesterkoks van België en gelegen is in het hartje van dit stadje. Voor de fijnproever onder de lezers die ooit in Durbuy zijn een echte aanrader en zeker eens een bezoekje waard. Op de terugweg zijn we dan nog eens langs geweest op het Chateau des Petite Somme waar de Hare Krishna’s hun onderkomen hebben ( http://www.radhadesh.com/ ) . Heel leerrijk hebben we met de grootste interesse en respect geluisterd naar wat van die mensen hun geloofsovertuiging is en de meest uiteenlopende vragen gesteld. Ja, Justin en Mister Love zijn zeer nieuwsgierig van aard. Naar mijn bescheiden mening lijkt het veel op een sekte maar wie ben ik om daar over te oordelen. In feite is ieder van ons elke dag opnieuw op een of andere manier op zoek om ergens energie uit te trekken om zo tot een goed of gelukkig mens te mogen uitgroeien waar rust van een niet onbelangrijk belang is. Als dit van die mensen hun manier is heb ik daar het volste respect voor.

Van Justin was het uit de vriendschap van de mensen die me dit weekend omringd hebben, waarvan in het bezonderste Juniorke.

Voor de foto’s van het weekend druk je op onderstaande link en kies je het album Verjaardag Justin en druk je op foto-overzicht en vervolgens op de eerste foto om de grote weergave te starten.

http://justin-m.magix.net/


10:49 Gepost door Justin | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Wij zijn.. .. ook naar de Hare-Krishna geweest! Misschien hebben we elkaar wel ontmoet ;-) Twas idd zalig weer in de Ardennen...

Gepost door: Mystic Flower | 02-11-05

Zen and fun Mooi verjaardagsweekend! En een iPod Nano! *jaloers*
(Foto’s moet ik nog in private bekijken)

Gepost door: Fresco | 03-11-05

lezen en kijken Zo ff druk bezig geweest met je postje!

veel te lezen en te bekijken! ik heb natuurlijk de foto's doorgesnuffelt.... altijd leuk om te kijken natuurlijk he? ennuh als je nog eens een dagje efteling doet kom je een bakkie halen he bij ons?

Je hebt geboft met zo'n zalig weekend zeg! het was heerlijk weer.. in een mooie omgeving met fijne mensen in een mooi onderkomen op een leuke feestdag! kan het nog beter?????

veel liefs Zonnetje

Gepost door: zonnetje | 03-11-05

Foto's En hoe voelde dat om eventjes eigenaar van zo'n landhuis te zijn?
Het zag er in ieder geval spectaculair chic uit!

Gepost door: Fresco | 03-11-05

Hallo Justin Nou zo te lezen en te zien heb je een geweldige verjaardag gehad. Het klinkt allemaal heel erg goed en relaxed. De foto's heb ik natuurlijk ook bekeken en het ziet er heel erg leuk uit.
Wat wil je met een verjaardag nog meer dan je kind en dierbare vrienden om je heen in een prachtige omgeving.
Een fijn weekend toegewenst.
groet

Gepost door: Purplerose | 04-11-05

:-) Blij dat je je zo goed geamuseerd hebt, inderdaad La Roche en Durbuy zijn heel mooi om te bezoeken, ben er dit jaar ook naartoe geweest. :-)

Prettig weekend!

Gepost door: Lara | 05-11-05

De commentaren zijn gesloten.