08-12-05

December...

De kalender gaf me er deze week kennis van dat we aanbeland zijn in de maand december. Voor mezelf is dit de meest vreemde maand op het jaar waar ik een nogal gemengd gevoel aan over hou. Positief is dat ik vanaf de 16ste december in verlof ben tot de derde januari. Yes! Ik lees het nog eens opnieuw en kan het zelf amper geloven. De eindejaarspremie wordt uitbetaald en de etalages zien er wel heel mooi uit in deze tijd van het jaar. Negatiever, niet echt negatief dus, is gans dat fake gedoe die in die periode zo geconcentreerd aanwezig is onder de mensen. Bij mezelf noem ik dit ergens in de stijl van “ik koop iets voor, want ik zal krijgen van” periode. De entensie van iemand te plezieren met een leuke verassing of geschenk heeft in de meeste gevallen niets meer te maken omdat de persoon in kwestie echt huist in je hart maar meer met wat ik hier een zin eerder heb neergezet. Iemand een verassing of cadeautje geven gaat voor me zoveel verder op om het even welk moment in het jaar. Enkel omdat het gevoel naar die persoon toe dan ook zoveel dieper aanwezig is dan in de periode dat het hoort of zelfs moet. Dit geld voor zowel het schenken of het ontvangen van een cadeautje, bij mij toch. Veelal heb ik de mensen in de winkels de banaalste stellingen horen zeggen tijdens het uitkiezen van een eindejaarsgeschenk voor iemand, waarvan ik zeker ben dat de persoon in kwestie daar de kennis mocht van hebben het cadeau nooit meer in ontvangst zou nemen met de woorden, dank u wel, je had dit niet moeten doen en de vier bijhorende kussen. Waarop de tegenpartij dan zelfs zou durven denken, dat zeg je nu, trut. Mekaar in de haren vliegen ja. Dat zou denk ik in sommige gevallen best tot de mogelijkheden behoren...lol. Nu ja voor allen die gevangen zijn door de kracht van het materialisme is het een gouden tijd en is het hopelijk voor die mensen dat het bezitten het verlangen overstijgt. Wat sterk te betwijfelen valt natuurlijk. Want genot en geluk leunen in geen enkel verband tegen elkaar aan. Als je het geluk enkel te beurt valt door het genot zal je moeten genoegen nemen met de kennis dat je nooit zal genoeg hebben van alles die met genot te maken heeft. Zij die gelukkig zijn weten dat dit voldoende is en zoeken dan ook niet verder naar meer.

Ergens heb ik dan het banale vermoeden dat gans dit kerst en nieuwjaarsgedoe in het leven is geroepen om de commercie op pijl te houden. Geef toe zonder de verlichting en versiering en met de koude en nattigheid komen of krijg je de mensen toch niet zo gemakkelijk de deur uit. De geboorte van de heer, voor allen die daar in geloven en het feit dat Maria nog maagd was, de aarde plat is en het koekje het lichaam van Christus is kwam het in ieder geval  als een geschenk uit de hemel voor al die graag shopt of een store heeft en kon dus in geen betere periode vallen.

Dan heb ik tot slot nog de bezinning die de jaarswissel in het leven roept. Als je het nu wilt of niet dit is ook de periode dat je iets afsluit en iemand die hier regelmatig komt piepen weet ondertussen wel dat dit niet echt iets is waar justin sterk in is. Alleen al het feit dat er terug een jaartje meer aan je lijf kleeft...lol. Dit is zowat het enige die me op het moment te boven komt als ik me een beetje bezin over het afgelopen jaar. Reuze tevreden dus. Ik hoop voor velen dat het in die periode van bezinning het die kant uitgaat, hoe meer tevreden mensen er zijn hoe aangenamer het leven en een stapje dichter tegen het geluk die door al die geschenken veelal verward word door genot. Sometimes the clothes do not make the man.18:38 Gepost door Justin | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Hmm.. ja.. .. dat dubbele gevoel heb ik ook wel: enerzijds vind ik het wel leuk, anderzijds is het idd commercieel en geforceerd. Maar daar probeer ik niet teveel aan mee te doen. Nog een weekje werken en dan 3 weken verlof... geniet ervan!

Gepost door: Mystic Flower | 09-12-05

idd het is altijd een moment van bezinning in die zin dat je terugblikt op wat geweest is of niet is geweest...
maar we kijken hoopvol naar de toekomst!

Gepost door: lord cms | 11-12-05

Je hebt gelijk wat het geven van cadeautjes betreft. Dat kan het hele jaar en moet vanuit het hart komen en niet omdat het hoort of moet. Ikzelf moet toegeven dat ik het wel fijn vind om mijn gezinsleden iets te geven deze maand. Bezinning aan het einde van het jaar. Ik sluit voor mezelf wel het jaar af. Even voor mezelf stil staan bij het afgelopen jaar en vooruit kijken om een nieuw heel jaar met nieuwe kansen.
Fijne avond nog,
groet

Gepost door: Purplerose | 12-12-05

‘Cos we’re living in a material world Ik gruwel ook soms van de kersthysterie, maar mijn ouders gaven me dit jaar wel een erg mooi cadeau. :-) Meow!

Gepost door: Fresco | 13-12-05

De commentaren zijn gesloten.