20-12-05

Dagreisje...

Op maandag heb ik broerke, die tewerkgesteld is in de transportbranche, vergezeld op een van zijn dagreisjes. Klinkt mss raar maar op een eigenaardige manier kan ik daar wel eens van genieten om “on the road te zijn” samen met hem in die megatruck. Dit is ergens wel een job die me aanspreekt maar die ik niet zou aankunnen doordat ik te sociaal ben en dus de eenzaamheid van een dag die vijftien uur duurt met moeite zou halen. Het heeft wel iets zo om begeleid door de sterren als stille getuigen de dag te beginnen. Door het sombere weer was de duisternis in een hevig gevecht verwikkeld met het licht. Eenmaal toen het zich door de wolken kon priemen trakteerde het ons op een mooi winterlandschap in de omgeving van Lessen. Slechts honderd kilometer van de thuishaven had er op die plaats zich een tapijtje van sneeuw gevormd van toch wel een vijf centimeter. Prachtig was het om als eerste getuige te zijn van dit spektakel terwijl alles nog zo onaangeroerd was en de mens met zijn vroemmachines het maagdelijk wit nog niet veranderden in een zwarte moespap als product van onze mobiliteit. Langzaam verdween de kalmte op de snelweg in een drukte die op een vreemde manier grappig leek doordat ieder van ons zo gestructureerd meedraait in het drukke bestaan op die mensenwereld. Elke dag opnieuw. Met de nodige laad en losbeurten was het de zon die mijn gedachten deden afdwalen. Slechts van zeer korte tijd was het dat ze alles in zo een mooi zomers licht bracht en op die manier me wilde duidelijk maken dat ze kleur in het leven brengt. Deze dagen doen me, nog meer dan in de zomer, het zonlicht appreciëren in al zijn vormen. Een zomervakantie zal dus zeker geboekt worden was mijn besluit. Met het vallen van de duisternis waren we nog de stille getuige van een zwaar verkeersongeval van iemand die gekneld zat in zijn voertuig. Die persoon die met veel liefde en respect is opgevoed tot wat hij op vandaag is, werd op die avond door heel wat mensen gemist door dit lot die hem vanmorgen niet-wetend boven het hoofd hing. Je ziet, zo een reisje brengt, zoals ik al zei, op een eigenaardige manier zoveel facetten naar voor uit het dagelijkse leven waar men anders niet zo bij stil staat.

Bij het lezen van de krant, zag ik op de frontpage dat onze Kim Clijsters in het Casino-Kursaal van Oostende uitgeroepen was tot sportvrouw van het jaar 2005. Wel was de opmerkelijke foto van de tennisvedette die zich ontpopt had met een chique zwarte jurk met diep decotte tot een sexy glamourgirl, naar mijn mening een beetje een foute keuze voor wat haar lichaamsvormen nog toelaten. Het miste ietwat draagkracht vond ik L . Blij was ik toen Leen Demaré op de radio mijn mening deelde. Hopelijk stoot ik hier nu niet al de vrouwen tegen de borst... lol. Dames, Tom Boonen die zijn dag waarschijnlijk begint met de slogan “als je haar maar goed zit” had ook niet echt zijn haar in de hipste creatie weten te stylen. Ziezo, om ergens tot een evenwicht te komen J . Toch mogen we erg trots zijn op hun super prestaties van het afgelopen jaar van deze twee sportvedettes.


20:07 Gepost door Justin | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

*** nog een fijne avond groetjes bolleke

Gepost door: bolleke | 20-12-05

Met de vlam in de pijp Zou ik ook wel een keertje willen doen, zo'n dagje meerijden met een truck!
Volgend jaar is Kevin Van der Perren Sportman van het Jaar, mark my words! En zijn haar mag liggen hoe het wil. :-)

Gepost door: Fresco | 20-12-05

In een truck.. .. heb ik nog nooit meegereden, maar khou er ook wel van 'on the road' te zijn. Vooral 's avonds, in het donker of de schemering, met alle lichtjes .. de voorbije dag overschouwen met een mooi muziekje op de achtergrond :) Gelukkig dat ik (nog niet) zelf hoef te rijden, ik zou nogal accidenten doen met mijn gemijmer :p

Alvast een zalig kerstfeest! Geniet ervan..

Gepost door: Mystic Flower | 21-12-05

hallo Justin Je blijft me verbazen met je prachtige schrijfstijl. On the road, lijkt door jou schrijven een hele belevenis.
Ik wens jou en jouw dierbaren fijne kerstdagen toe.
Lieve groet

Gepost door: Purplerose | 24-12-05

De commentaren zijn gesloten.