19-01-06

Brainstorm...

Al enkele dagen zijn de denkertjes in mijn hoofd overuren aan het maken. Als ik zo toekomstgericht denk moet er toch nog het een en ander gebeuren die nogal ingrijpende veranderingen zullen teweegbrengen in mijn leven. Vandaar dat dit iets is wat ik veelal op de lange baan probeer te schuiven, tja that’s Justin... Veranderingen dat is iets waar ik niet zo goed mee overweg kan.

 

Dit staat trouwens ook in mijn sterrenbeeld “schorpioen” als een van de ambetante eigenschappen J . Heb daar al bakken vervelende opmerkingen op gekregen trouwens. Veel mensen maken de raarste grimassen als ze te horen krijgen dat je een schorpioen bent. Zonder schroom vertellen ze je dan dat je een van de moeilijkste karakters hebt van alle tekenen. Maar dit is voor een volgende keer want ik loop weer uit... Btw, dat dit sterrenbeeld staat voor vurige liefde word wel nooit vermeld J .

 

Weer even inhaken, wat me bezig houd is het feit dat ik eigenlijk best eens werk maak met het zoeken van een eigen stekje om te gaan wonen. Een tijd geleden ben ik komen inwonen bij Broerke en Zus als uitvalsbasis toen mijn relatie stuk liep met Zij. Bij mijn eigen ouders kon ik niet terecht omdat mijn mama in een instelling geplaatst is voor demente mensen en mijn pa hulpbehoevend is en inwoont bij een broer van mij. Wat werd aangeboden heb ik met beide handen aanvaard en valt tot op vandaag nog altijd super mee.

 

Wat is het probleem dan? Wel voor mezelf is er niet onmiddellijk een probleem. Voor Broerke en Zus ook niet want als ik met de vraag kom opzetten “als het nu eens niet tijd word om een appartementje te zoeken” word dit spontaan weggelachen met het argument in de stijl van, “je zou dan wat uitsteken zeker“. Dit laatste heeft te maken met Justin zijn kookkunsten, wat een ramp is dus.

 

Het probleem ligt weeral met wat de maatschappij verwacht van een mens. De keren dat ik mezelf al heb moeten verantwoorden voor het intrekken bij B&Z zijn op mijn twee handen niet meer te tellen. Dit zet me dan iedere keer weer aan het denken en brengt me aan het twijfelen dat ik mss wel geen ruggengraat heb voor wat de maatschappij van me verwacht. Als kind vond ik soms al in gedachten dat ik afgezet was met een ruimteschip op de verkeerde planeet. Op momenten, een twintigtal jaren later, heb ik nog van die momenten die deze gedachtegang staven in de soms harde koele maatschappij. Het lijkt wel alsof mijn kinderangsten niet veranderd zijn. Toen was ik ook al een denkertje die zich achter de rug van de mama beschermde tegen die harde vreemde wereld. Mss heb ik wel een overbeschermende jeugd gehad en sta ik daardoor niet zo positief tegenover alles en ben ik nogal gauw uit mijn evenwicht. Ik ben gelukkig niet allen. Als ik een glimp van de gevoelens en gedachten en zoveel meer van... mysticflower lees weet ik dat er nog mensen met die gedachten spelen. Prachtig blogje trouwens J .

 

Wat vang ik daar nu mee aan? Wel, ik zou het begod nog nie weten. Het is niet echt een thuis zeggen de mensen om me geen. Tja, als ik op mijn eentje ga gaan wonen, zal dit dan wel het geval zijn? Nu kom ik altijd thuis met de verwelkoming van ieder die in dit huis leeft. Het is toch normaal dat een mens dit als aangenaam gaat gaan beschouwen en de eenzaamheid die het alleenwonend met zich zal meebrengen daar niet gaat gaan boven stellen. Meer dan een reden waardoor het gemakkelijk word uitgesteld. Het is natuurlijk niet de norm en daarom vreemd voor bepaalde mensen en moeilijk te aanvaarden. Hokjesmentaliteit, ik walg er van.

Het is mss bizar maar je kunt het vergelijken met het nog even genieten van een sigaretje bij een leuke babbel in het weekend. Voor de niet rokers dan, de tijd dat je al moest uit je bedje zijn maar het weertje die er buiten heerst je verteld om toch nog vijf minuutjes te genieten van de warmte en geborgenheid die je op dit moment ervaart. Voor de mensen in een relatie, de beschermende armen om je geen als je midden de nacht ontwaakt uit een wel heel nare droom.. Deze voorbeelden geven me wel de kennis dat het moment wel altijd komt om af te sluiten en te beginnen met waarvan verwacht word dat je begint.

 

Nahja, anyway bij deze is het effkes time out met denken. Als je te lang over je problemen piekert krijg je een ‘tunnelvisie’. Je ziet dan allen jezelf en denkt dat je de enige bent die zoiets meemaakt. Ik maak in het weekend eens werk van de reeks”Desperate Housewives” die ik al wilde bekijken van in het kerstverlof.. Of mss doe ik mezelf wel eens te goed aan een sauna.. Of als het weertje meezit eens gaan uitwaaien aan zee..

De onmetelijkheid daarvan, het geluid van de meeuwen en de golven die elke keer opnieuw als het ware kussen met het vaste land, werkt zo bevrijdend. Dit te kunnen ervaren met nog andere mensen en kinderen die zich gewoon even willen losrukken uit het keurslijf van wat van ons word verwacht in dit jachtige bestaan is voor mij al een ervaring op zich. Justin is dus iemand die graag alles deelt met de mensen om zich heen, alleen al omdat dit de kansen om het geluk toe te laten in je leven verhoogd.

 

Het komt dus terug op een keuze maken aan voor wat het weekend betreft. De zee is een rustgever als het weertje een beetje meezit, een saunatje werkt ook wel bevrijdend. Of languit genietend van de ‘Desperate Housewives’ in een goed opgestookte huiskamer heeft ook wel iets. Ben namelijk een verschrikkelijke koukleum J .

Terug betrap ik me er op dat we nog zullen zien, ik verander nooit denk ik. Hoeveel ik ook op voorhand plan.

 

 

19:24 Gepost door Justin | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

keuze's maken is altijd moeilijk Maar soms is men verplicht die te maken ook al weet men nooit of men de juiste heeft genomen.Iedere nieuwe weg die men inslaat is een uitdaging.volg je eigen gevoel en zie niet om.hard maar dat went eens je je stekje hebt gevonden en alles terug een plaatsje heeft zal je zien dat er van eenzaamheid weinig overblijft.je hebt tenslotte ook je zoon die je zal helpen om er een warm nestje vol liefde en geluk van te maken een echte thuis.want ook daar zijn schorpioenen sterk in neem het van me aan !succes
wat het weekend betreft heef mij maar het zeetje lekker met de haren in de wind en dan lekker nagenieten in de sauna in het thermae palace. toi toi

Gepost door: tim&my | 19-01-06

Amai.. .. amai, zoveel lofbetuigingen ben ik niet gewoon :) Thanx! Nee, ff serieus nu.. erg dat je door de maatschappij zo "aangevallen" word doordat je bij je broer en zus woont.. en vooral nogal kortzichtig vind ik. Een thuis is ergens waar je je goed voelt, waar je je "thuis" voelt en dat is blijkbaar bij je broer en zus, anders was je er zolang niet gebleven.. Ik zou het ook moeilijk hebben met alleen te wonen, het is toch veel gezelliger om een babbeltje met iemand te kunnen doen als je thuiskomt :) De mensen hebben altijd wel iets te zeggen hoor..

Véél plezier dit weekend met de sauna, het zeetje of de dvd's!Gepost door: Mystic Flower | 19-01-06

Hoi Justin Allereerst mijn dank voor jouw lieve woorden op mijn blog.
Way plannen betreft, die zijn er om gewijzigt te worden en de keus om op jezelf te gaan wonen, dat is toch helemaal aan jou. Niemand zegt toch dat het moet en wat andere mensen denken dat moet je naast je neer leggen. Ik kan me heel goed voorstellen dat het op deze manier goed wonen is en als dat geen probleem is dan blijf je daar toch lekker. Alleen is ook maar alleen hoor.
Fijn weekend met wat je ook gaat doen.
Lieve groet.

Gepost door: Purplerose | 20-01-06

moeilijk Het leven is niet altijd makkelijk.... en de keuzes die we moeten of willen maken ook niet. Ik denk dat er bij jou een stuk angst zit voor eenzaamheid, Alleeen thuiskomen alleeen eten noem maar op. Maar ik denk juist het tegenovergestelde! Je kunt je vrienden uitnodigen en jijkunt naar vrienden toe, je zoontje komt regelmatig, en je hebt gewoon je eigen plekje dat is ook heel erg belangrijk.

Wees niet bang voor eenzaamheid... je hebt vrienden genoeg, je zult nooit eenzaam zijn..

xxx Zonnetje

Gepost door: zonnetje | 21-01-06

Via Purplerose Je reaktie bij purplerose maakte me nieuwsgierig naar je site.Ik kom nog eens lezen.Groet enscho

Gepost door: enscho | 22-01-06

Moving Mijn woonsituatie is ook al door velen scheef bekeken en werd op voorhand bestempeld als gedoemd tot mislukken, maar het zijn al de gezelligste jaren van mijn leven geweest. De reden waarom ik dit jaar niet zie zitten, is omdat het allemaal zal ophouden en ik eigenlijk bang ben om dat geluk te verliezen. Het is trouwens niet het huis dat een thuis maakt, maar de mensen die er in wonen. Jij hebt dat gevoel ook sterk, denk ik. Enfin, moving on wordt mijn motto. En hopelijk is het up en niet down…

Gepost door: Fresco | 24-01-06

De commentaren zijn gesloten.