09-02-06

In the eyes of a child...

Deze week samen met Zij naar den Auchan geweest en op weg daarheen kwamen we samen tot de vaststelling dat het grensgebied met Frankrijk zo iets corrupt uitstraalt. Mss het woord een beetje nuanceren, kwestie van al dat tuig van daar niet op mijn kap te hebben. Het is gebaseerd op vooroordelen maar ik voel me daar toch nooit honderd procent op mijn gemak. Dit in schril contrast van de zuidkant van het land waar ik wel mijn hart heb aan verloren. Kwestie van te eindigen met een positieve noot over het land Frankrijk.

 

Het is ergens het beeld van de omgeving die me altijd op die gedachten brengt. De beelden van op Tv die de haat projecteren die is opgelaaid door het gebrek en kennen van elkaars cultuur aan de hand van een of ander vermaledijde Mohammed-cartoons hebben mss ook een niet onbelangrijke impuls. Soms zou je denken dat mensen niet gemaakt zijn om in vrede te leven. Op momenten zou je wensen dat ieder een beetje meer was zoals Justin en gewoon een beetje meer leeft volgens de regels van Boeddha (nuanceren) waar alles is gebaseerd op mededogen voor je medemens. Met de dreiging van heilige oorlogen komt de vraag bij mij heel dichtbij als het allemaal niet veel eenvoudiger zou zijn als er geen goden waren om voor te leven en te sterven voor die mensen. Wat mij is geleerd is dat in de ogen van ieder kind het verlangen schuilt naar een menswaardige toekomst waar er ruimte is voor iedereen.. Damn, ik dwaal weer af. Eff de draad weer opnemen.

 

Eens binnen in het winkelcomplex heb ik dit gevoel dan niet meer. Of zou dit met de rage te maken hebben die daar woed onder de jong gasten. De sweaters met op de rug het opschrift security waren daar op mijn hand niet te tellen. Anyway samen hebben we al altijd de eigenschap gehad dat we alles vergeten als we maar kunnen shoppen J .

 

Nog altijd zijn we de beste vrienden van elkaar en is zo een namiddag dus een leuke verpozing in de werkweek. Wat de mensen er van denken of zeggen stoort ons al lang niet meer. Het is voor velen nu eenmaal beter dat een mens voor de rest van zijn leven met een ex, Jesus i hate the word, slaande ruzie heeft of een absurde verstandhouding dan dat een mens leeft in het Nu moment.

 

Waarom zou een mens verder leven in het verleden en zich nodeloos vastpinnen op wat is geweest en niet meer kan veranderd worden. Het is enkel het Nu moment die ons de eigenschap heeft om iets voor de volle honderd procent te ervaren. Als het eff kan toch liefst zo positief mogelijk. Mss zijn te veel mensen te bekrompen om dat te zien of gewoon zo vol van haat en woede. Die eigenschap heeft natuurlijk een vertekend beeld van de werkelijkheid en maakt je naar mijn mening niet zo een intersant iemand om te ontmoeten. Wij hebben het anders gedaan en hebben tot op vandaag geen spijt.

 

De vakjes mentaliteit die wordt opgedrongen is niet aan ons besteed. Hoe sommige van de personen die ik de naam ‘kennis’ toedien spreken over hun vorige partner tart zelfs mijn ergste nachtmerrie. Zijn zij dan niet dankbaar voor de jaren dat ze elkaar wel gelukkig hebben gemaakt? Hebben ze dan nooit een moment van bezinning die deze kant opgaat en hen zo de kennis heeft dat hun absurde uitwerking die de naam 'trots' draagt ook een grote last om dragen is? Ik zou het alvast niet kunnen maar ben dan ook in de ogen van deze personen een loser dat ik nog omga met een ex. Maar is het niet dom van iemand te veroordelen als loser als het over een gegeven gaat die altijd twee verliezers telt? Tja, er is zoiets die stelt dat je geen wijwater kan tappen uit een olievat, en da klopt.

 

Door het ene hartje na het andere werd er alvast ingepompt dat het op 14 Feb. valentijn is. Wat een business hé. Tot de liefde toe moet er aan geloven. Liefde wat is dit eigenlijk? Het is een broos gegeven die van heel diep moet komen. Het is ook iets waar je heel voorzichtig mee omspringt. Het heeft niets met seks te maken. Geen enkel van ons kan echter zonder en is dus op die manier big business. Dit was wat ik in gedachten had maar onmiddellijk de vraag opriep als ik daar niet zo over dacht omdat er op het moment niemand in dit plaatje past. Hoewel Mister-Love, de vriend van Zij me vorige week uitlegde de dit zeer ruim mag geïnterpreteerd worden als je geen relatie hebt. Hij legde ergens uit dat dit de dag is om ieder die een plaatsje heeft in je hart dit op die dag te laten weten dat dit zo is. Het hoeft niet direct een partner te zijn maar kan ook je beste vrienden, je ouders of een heel bijzonder iemand zijn. Ja, positive thinking noemt zoiets. Hij komt duidelijk veel in contact met den Justin J .

 

Als afsluiter zijn we dan nog een glas gaan drinken waarbij de gast die kwam opnemen me begroete met de woorden ‘ je haar is mooi, ik zie graag je coupe’. Zij maakte plagend de opmerking dat hij me wel zag zitten haar gedacht. Ja, Justin ligt goe in de markt was mijn uitleg, iedereen ziet graag mijn coupe. Waarop Zij zei, ik vind dat er een beetje te weinig gel op zit, vrouwen hé, ze kunnen er soms maar niet aan wennen dat de complimentjes in deze tijden ook naar de mannen kunnen gaan J .

18:30 Gepost door Justin | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

mijn hartsvriend Ik zal er altijd voor je zijn en daar kan en zal niemand ooit iets aan veranderen...Jij weet wat je betekent voor me net zoals ik het weet van u !!! Ik geniet nog steeds van elk moment dat we samen doorbrengen en daar ben ik heel trots op ... Je bent mijn beste vriend , mijn steun en mijn toeverlaat...
En wat betreft mijn reactie op uwe gel in uw haar tja jong er zat nu eenmaal te weinig gel in...

Gepost door: ZIJ | 09-02-06

Supra Is de mooiste reactie die je op deze post had kunnen krijgen!

Gepost door: Fresco | 12-02-06

Voila.. .. die reactie van Zij zegt genoeg hé, daar is niks aan toe te voegen :) Idd, konden alle mensen maar zo samenleven.. helaas. Nog een fijne zondagnamiddag!

Gepost door: Mystic Flower | 12-02-06

hei Love to read your blog!
Groetjes, Assepoes

Gepost door: Assepoes | 12-02-06

te weinig of teveel... gel...jullie gaan mooi met elkaar om, dat is pas graag zien, echte vrienden hebben sjiek en inderdaad wat de rest er van denkt is hun zaak. Houden zo:-)

Gepost door: zuchtje | 14-02-06

De commentaren zijn gesloten.