21-02-06

Dark days...

Afgelopen weekend heb ik mezelf de eigenaar gemaakt van deze cufflinks van Paul Smith. Dit was dan ook meteen het enige die in dit sombere weekend mijn dag kleurde. Was er super tevreden mee en vanaf nu zullen deze me dus vergezellen op de grootste gala’s, serieuze plechtigheden of gewoon op een versleten jeans met een blazerke in een of ander gore tent J .

 

De somberheid waarmee het weertje de dagen siert begint stilletjes aan een beetje invloed te hebben op het humeur van de mensen. Toch deze waar ik mee in contact kom. Bij mezelf staat mijn metertje weliswaar ook niet volledig op ‘the maximum’ maar het lukt toch nog net om alles een beetje positief te zien of het er toch in te zoeken.

Soms is het natuurlijk niet gemakkelijk om in een gesprek dat gekruid is met een sombere ondertoon dit nog overeind te houden. Ik heb het geprobeerd maar met de meeste van de vrienden die ik in contact kwam bracht zelfs mijn positieve ingesteldheid geen soelaas. Had speciaal voor dit weekend mijn bloemetjeshemd aangetrokken om zo de funny stelling te kunnen maken dat ik het aanvoelde dat de lente in aantocht was J . Het heeft niet geholpen dus.

Ieder slaat er zich wel door op zijn manier. Voor die de ene is het weertje de spelbreker voor de andere mss een bekentenis..., voor nog een ander is het de vanzelfsprekende relatie die de kleur mist van mijn cufflinks..., of iets die nog niet verwerkt of afgesloten is... Wat ik weet is dat niets van dit alles eeuwig duurt en enkel een passage is in je leven. In ieder leven zijn er nu eenmaal momenten dat we afscheid moeten nemen van dingen die vertrouwd zijn of waren. Afscheid nemen van alles wat we vanzelfsprekend vonden. Van hen die ons, dachten we, nooit in de steek zouden laten maar waar een oppermacht er anders over besliste, of dit toch zo aanvoelt.

De levenswijsheid die ik tot op vandaag heb opgedaan is dat wanneer deze veranderingen dan eigenlijk plaats vinden, als het bekende er niet meer is en het onbekende zich aandient... Kunnen we eigenlijk niets anders dan te zeggen. Hello, en welkom, niet altijd eenvoudig maar met een beetje positieve thinking moet het lukken. Het besef dat het verleden onomkeerbaar is en ieder op zoek is naar geluk doet ons vooruitkijken. Voor het slapengaan zijn het de dromen voor onze toekomst die het de moeite maken om te ontwaken en de dag mee te starten. Onze mindere kantjes of Little secrets moeten we zien te aanvaarden om met een klare blik vooruit te kunnen kijken. Op die manier benutten we alle kansen. Van die ene komen die dromen uit en voor een ander word het geduld nog een beetje op de proef gesteld...

Het verleden is iets die ons heeft gebracht tot wat we vandaag zijn. Zelfs is het in tegenspoed moeten we dankbaar zijn voor wat het ons als persoon heeft bijgebracht. Elke dag opnieuw bekijk ik alles zo positief mogelijk. En zelfs gaat er van alles tegen dan besef ik dat ik bouw aan een enorme schat: die van de ervaring en van jezelf te zijn. Dat kan niemand mij afnemen. I am the master of my faith, i'm the captain of my soul.

Mss het afgelopen weekend niet maar daarvoor niet te min het volgende wel. Want ik weet het vrijwel zeker, ik weet dat de lente komt....J .

18:42 Gepost door Justin | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Welkom lente! Kom nu maar gauw...
Fijn om te lezen jouw positieve ingesteldheid.

Gepost door: N. | 21-02-06

Afscheid nemen doe je nooit Want je draagt altijd de herinnering mee.

(Kom op, niet te triestig hé, zet 'Je t'adore' nog eens op!)

Gepost door: Fresco | 21-02-06

jaja... Nog even en ze is er ( de lente)
By the way , heel mooie cufflinks :-)
Ik kende die benaming niet, het zijn toch manchetknopen niet?
nog een fijn dagje

Gepost door: zuchtje | 22-02-06

Grappig dat ook jij het hebt over een positieve instelling en positief denken. Ik ben het vandaag al eerder op een blog tegen gekomen en ook ik schreef erover.
Ik ben beslist een positief ingesteld mens maar soms zie ook ik het even niet meer zitten en dat lukt het me ook niet om me er uit te trekken. Dat heeft een paar dagen nodig.
Ik ben welel erg blij dat het vandaag zonnig weer is dat de lente op komst is. Ik heb zon nodig.
Fijn weekend.
groet

Gepost door: Purplerose | 24-02-06

Kom je een ... heel fijn weekend toewensen en dat de dagen maar snel terug wat warmer en zonniger mogen worden. :-)

xxx

Gepost door: Lara | 25-02-06

De commentaren zijn gesloten.