26-04-06

Spring....

De afgelopen dagen word ik op onverwachte momenten soms hevig overvallen met lentegevoelens. In het weekend piekten die gevoelens naar nooit geziene hoogte. Al het goede van de zon heeft op zo een danige manier vat op me zoals ajax maak je huis schoon en poets je wagen en rij het gras nog vlug eff af. Ik begon in ieder geval met een bezoekje aan de kapper. De haren iets laten bijknippen, niet te veel want mijn nektapijtje begint echt vorm aan te nemen J .

In het weekend reed ik door de stad Kortrijk waar het zonlicht zo mooi straalde op het water van de Leie, de terrasjes overvol en dit in een oase van zonlicht. Alle mensen waren opeens mooi en ik hield van iedereen (Nee, ik had niets geslikt). Ben fulltime goed gezind J J . Ik was zelfs meer dan tevreden met mijn leven als zodanig zijnde. Met alles, eigenlijk; ik was plots volledig kritiekloos. Ja, ik leef blijkbaar op zonneenergie J .

In de auto is het dan weer zalig warm waardoor de mogelijkheid bestaat om met het schuifdak open te rijden. The red book van Texas op de achtergrond, maakten het bijna een genot om mobiel te zijn. De gedachten om te immigreren naar Cuba of Mexico van de vorige weken werden gefilterd tot de kern dat ik blij was dat ik in het Texas van West-Vlaanderen woonde J . Elk jaar ben ik bereid of kan ik het aan om december en januari zon-loos door te brengen. Vanaf februari bezorgd de vrieskou en koude voeten, donkere dagen en druipneuzen dat de moed me in de schoenen zinkt en ik het moreel voor bekeken hou. Dan zeg ik ‘dat het maar snel lente word...’

Natuurlijk niets zo leuk als de lente, want in de winter zijn mijn gedachten van een hele andere aart dan hier net beschreven. Van de kou worden die veel cynischer, waar ik op momenten dan soms ook een glimlach krijg bij de kritiek die ik dan stilzwijgend projecteer op mijn medemens. Hoewel ik me erop betrapte, op de paasfoor zag ik hier en daar toch al een groen blaadje die het aandurfde om de eerste te zijn om het tijdperk te openen van de korte rokjes, diepe decolletés en blote naveltjes inclusief piercing (‘is da nog hot’ flitste door mijn brein bij het zien van al die gekte). Justin had het, en kreeg het nog kouer J .

De macho-man liet dan weer vol trots zijn wel heel weelderige tapijtje zien door zijn hemdje te ontknopen tot op Jonny Massies niveau J . Ik las ooit eens in een vrouwenmagazine ’Zolang er nog mannen zijn die denken dat een haarmasker het zelfde is van een motorhelm, en lichaamsbeharing niet word getrimd omdat da voor de janetten is, wel dan is er nog hoop voor deze wereld. Ik ben er vrijwel zeker van dat dit de auteur van dit stukje was... Een echte man of vul in naar goeddunken.

Maar zoals gezegd ik bekeek het met de glimlach en de stelling, however, moet kunnen. Spring is in the air J .

Ook Ice Age 2; The Melddown gezien samen met juniorke, gelachen, niet te doen. Het gebeurt niet veel dat een sequel beter is, nu dus wel. Sid is gewoon nie te filmen en dan ook mijn favoriet J . Ellie een vrouwtjes mammoet die er stellig van overtuigd is dat ze een buidelrat is maakt het compleet. Het onderstreepte nog eens te meer mijn happy feelings. Het was al een tijdje geleden dat ik een film zag waar alle aanwezigen spontaan eenstemmig de humor beantwoorden met een lach. Je kan nu wel denken ‘wat de zon niet allemaal voor elkaar krijgt’ da klopt wel, maar geloof me de film was ook super.

Een zitje van me verwijdert was er een gast die het blijkbaar helemaal nie grappig vond... En die had zo te zien nog een vriendin bij ook. (het arme schaap) Heel eff dwaalden mijn gedachten af en vertelden me ‘ Is het ervaren of openstaan voor humor geen eigenschap van het hart, zoals liefde?’ Er zijn natuurlijk mensen die niet lief kunnen hebben; waarschijnlijk zijn het dezelfde die geen gevoel voor humor hebben. Ik hoopte dat ik verkeerd was, alleen al voor da arme schaap, en pikte vlug weer de draad op toen Sid het terug voor elkaar kreeg om ons een glimlach te bezorgen. Yes i like the guy. J .

Greetings; Spring-Justin   

Current song; Meak Feat. Leo Sayer   *Thunder In My Heart Again*

14:06 Gepost door Justin | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Als de zon schijnt ziet de wereld er anders uit hè, het maakt zoveel goed. Mensen zijn vrolijker, vriendelijker. Ik snap helemaal wat je bedoelt.
De film lijkt met geweldig, de eerste heb ik ook erg om moeten lachen. Misschien de 2e zien in de mei vakantie met de kids.
Justin een fijn en zonnig weekend toegewenst.
Lieve groet.

Gepost door: Purplerose | 28-04-06

De commentaren zijn gesloten.