03-05-06

New Tie...

Afgelopen weekend voor de volle honderd procent genoten van wat de zon voor het verlengde weekend voor me in petto had.(dat het enkel om een paar luttele uurtjes zou gaan wisten we toen nog niet) Op zaterdag ben ik samen vertrokken met Zij om de koophonger te stillen die zich van haar had meester gemaakt. Nu de dikke buik waarin M. het zo goed had voorgoed verdwenen is komt de fashionita langzaam terug tot leven.

Daar ben ik natuurlijk als de kippen bij.. Als het op shoppen aan komt wel ‘I be your man’. Op bestemming aangekomen werden we aangenaam verast door het zonnetje die er wel heel uitzonderlijk haar best deed. Het was een waar genoegen om de winkels af te schuimen. De trotse kuststad Knokke was super uitnodigend. Zaaalig was het om te kunnen tafelen op een zonovergoten terras terwijl de beau monde hun 70.000 euro cars showden.

Bij Louis Vuitton deelde ik in de prijzen en kreeg ik zowaar een tie van de grootmeester cadeau(picture). Ja, Zij was wel in een heel gulle bui, het is een schatje. Haar bankkaart is duidelijk uit het juiste hout gesneden J . Het rose zou me het beste staan zij het verkoopstertje en Zij eenstemmig. Wel pink was de choice i make. Dik tevreden met het nieuwe item dat ik rijker ben. Wat zal ik stralen met mijn das op het feest van juniorke zijn vormsel.

Het was een doordachte keuze dat wel. Ik doe namelijk nooit impulsaankopen, enkel dingen waar ik lang van te voren heb over nagedacht, dan pas ga ik doelbewust de betreffende stad in. Ik ben geen emotieshopper. Ik plan mijn garderobe planmatig uit. Ik denk van te voren goed na wat ik nodig heb, waarmee het gecombineerd zal worden en welke details het moet hebben. Alle stukken onderwerp ik eerst aan een langdurige en kritische keuring, voordat ik de creditcard uit mijn portemonnee haal. (was nu niet van toepassing.. diepe zucht) Het moet bijvoorbeeld een hippe broek zijn, die netjes is, maar ook stoer. Er moet een riem doorkunnen en hij moet zakken hebben op de achterkant. De randvoorwaarden van de aankoop, die ik van tevoren altijd doelgericht bedenk, kloppen dan ook wel (de zakken, de kleur, de riem), maar er blijkt er opeens één hevig storend detail te zijn, waardoor het nieuwe kledingstuk er voor zorgt dat ik er idioot uitzie. Bijvoorbeeld: de broek blijkt van onder niet wijd genoeg te zijn, en bij de bovenbenen juist iets te wijd. In plaats van cool, staat hij dan opeens truttig, en zie ik eruit als een vijftigjarige boekhouder. En dat is voor niemand leuk. Of de kleur van een nieuw shirtje blijkt me opeens niet zo goed te staan als ik dacht dat hij me zou staan. Het azuurblauw blijkt mijn huid opeens flets te maken, of het geel zorgt ervoor dat ik eruit zie als een spookje met lepra. Dan zeg ik zonder pardon ’nee’.

Thuis gekomen heb ik dus de das eens gepresenteerd op het hemd en het kostuum waar hij onder moest en toen ik alles aangetrokken had dacht ik ’Jezus, wat staat dit me goed’ even vergat ik wat het kleinood gekost had doen ook nog de gedachte passeerde ‘ ja leuk, jij kan ook alles hebben J ’.

Bij de thuiskomst had zus er voor gezorgd dat het ook lente was in het tuintje die we rijk zijn. Ja, deze keer was het zus die groene vingers had en kleur in de bloembakjes toverde. We bekeken het van op afstand en zagen dat het goed was. Ps; de plantjes moesten we niet meer begieten, daar zorgden de dreigende wolkjes voor die ondertussen hadden komen piepen.

Dat deze het volledige verlengde weekend zouden feest vieren in onze regio wisten we toen nog niet maar is op vandaag dus bij deze bevestigd. (er is beterschap op komst.. het is nog waar ook). Van die plensdagen hebben we gebruik gemaakt om naar een tuincenter te gaan zien voor een nieuwe tuintent voor boven de tuinset. Het wordt reuze gezellig, een triestig detail.. was niet meer op voorraad. De nieuwe wereld hé.. minimum aan stock, maximum aan ergernis bij de klant, zo ervaarden we het toch.

Voor de rest tja, wat doet een mens op verregende dagen... Gelukkig maakte de aanwezigheid van juniorke veel goed. Samen nog een portie Desperate Housewives verorbert en een huur dvd gezien ‘In Her Shoes’. Heel onderhoudend namiddag-filmke, met een boodschap dat een vriendschap van diep uit het hart mss wel een van de mooiste dingen is die je in een mensenleven kan overkomen. Alleen al door het feit dat passie daar geen tel in heeft maakt het zo speciaal vind ik. Omdat het komt uit de wel mooiste plaats die een mens rijk is; uit ons hart.

12:53 Gepost door Justin | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

De heren maken de man Gij maakt er nogal uw werk van als ge gaat shoppen!
Ik weet meestal ook wel op voorhand wat ik wil kopen, maar ik heb niet het geduld om eindeloos te passen.
Het moet meteen goed zitten.
Mijn 4 zomerhemdjes heb ik op 20 minuten tijd gekocht, 5 minuten beslissingstijd per hemdje dus.
Dat noem ik fast shoppen.

Gepost door: Fresco | 03-05-06

Nou Justin dit klinkt goed zo een weekend. Fijn dat jij en zij zo goed kunnen, dat is ook goed van Juniorke. Het is best bijzonder want je ziet zoveel anders. Rose vind ik een mooie kleur en ik blij dat nu ook mannen die kleur mogen dragen.
Ik wens je nog een fijne en zonnige dag toe.
Lieve groet

Gepost door: Purplerose | 04-05-06

shoppen You're my man!
mannen die van shoppen houden I love them!

Gepost door: zonnetje | 04-05-06

De commentaren zijn gesloten.