14-05-06

Vakantie-Snobs...

Op zaterdag nog vlug achter een Cadeautje geweest voor Moederdag. Zij zal dus omgeven worden door een wel heel zomers geurtje vanaf moederdag J. Na dit gebeuren heb ik dan samen met juniorke koers gezet naar Brugge om de schilderwerken daar verder te zetten. Op de weg daarheen dwaalden mijn gedachten af naar het gesprek die plaats vond in de parfumerie, meerbepaald aan de kassa.

 

Samen met het mooie weer en met deze periode op het jaar komen de vanzelfsprekende vragen boven gedobberd. Namelijk “en ga je op vakantie dit jaar” zij het meisje achter de kassa tegen de blijkbare vriendin van haar. Naar ‘de Cote Azur’ was haar antwoord. Einde conversatie. Deze vragen zag ik de afgelopen dagen meermaals de revue passeren. Frankrijk vinden ze dan het spreken niet waard, vanaf Zuid Afrika of Mauritius gaat het de goede richting uit, absurd toch. Waar is de essentie gebleven? Ik heb best wat van de wereld gezien, maar nog veel meer niet. En daar zit ik niet zo mee.

 

Ik zal vast nog genoeg mooie stranden, steden, jungles en tempels zien, maar velen natuurlijk niet. De wereld is daar domweg te groot voor en Frankrijk of Italie is af en toe ook heel erg leuk.
Ik heb niet het idee dat iedereen het hierover met me eens is. Nu begin ik als een oude trut te klinken, maar ik weet nog goed dat het leuk was om op vakantie te gaan, of je nou naar de Belgische kust, de Ardennen of, net als de helft van België, naar Frankrijk ging. Maar de laatste tijd heb ik er toch mijn gedacht van als je in een gesprek over vakantie begint.

 

Deze gesprekken hebben namelijk niets meer met ontspannen twee weekjes weg te maken, maar meer met een dwangmatige neurose om, voor je 35e (daarna moeten namelijk de kinderen komen en dan is er geen tijd meer), zoveel mogelijk werelddelen bezocht te hebben. Het systeem is dwingend: ieder jaar moet er in ieder geval a) een stedentrip en b) een Verre Reis gemaakt worden, met de supersonische rugzak, de afritsbroek en de klittenbandsandaaltjes.(mss ligt het daar aan dat ze op de zenuwen werken J) “Naar Italië kan ik ook wel als ik oud en dik ben,” hoorde ik laatst iemand zeggen, op het punt om te vertrekken naar de zoveelste jungle-tocht. (hij moest dit dan ook normaal gezien nu doen want dikker kon hij niet meer komen) Of dit waren toch mijn gedachten bij het bekijken van zoveel hoogmoed.

 

Een jaartje pauze zit er niet bij: nee, want dit is inboeten aan status natuurlijk. Trouwens er moet, als bewijs, weer een pronk-souvenir geïmporteerd worden, voor naast de boeddha en de hangmat. Zodat iedereen kan zien dat er dit jaar weer een reuze interessant land bezocht is. Op zich vind ik dit zeker kunnen. If i was a rich boy deed ik het gegarandeerd ook en inviteerde ik nog al mijn vrienden erbij ook ... nah. Maar zo neer kijken op mensen die het op Frankrijk, Italie, Turkije of andere heel mooie plaatsen die betaalbaar zijn en als hoofddoel hebben om eens te ontspannen na een tijd van springen, vliegen, vallen en weer doorgaan; wel daar zou ik me dan weer niet aan verlagen. Ja, er loopt duidelijk wat los met wind in de broek dezer dagen.

 

Niet ieder land is overigens een reuze interessant land. Er is een duidelijke pikorde in de bestemmingen. Thailand of Turkije kan eigenlijk al jaren niet meer, véél te toeristisch; Australië is ook zooo jaren ‘90. De neurotische reizigertjes buitelen daarom over elkaar heen om de meest originele vakantiebestemming te vinden en kijken, na terugkomst, vol onderkoelde jaloezie naar elkaars digitale vakantiefoto’s (al dan niet op een speciale vakantiewebsite) glurend naar wat er van drank op tafel stond, denkend: “shit, daar hadden wij ook naar toe gemoeten.” als de cocktails er fenomenaal uitzagen tenminsteJ.

Ik wil daarom opkomen voor Frankrijk, Portugal, Spanje, Italië en eigenlijk ook maar direct de rest van Europa. Wie deze landen beneden zijn vakantie-stand vindt en hier niet van kan genieten, verdient het niet om naar Vietnam, Laos, Bora Bora of Kenia te gaan. Stelletje vakantie-snobs.

 

Of wat er soms allemaal speelt in justin’s heat...

 

Tot slot nog dit, voor mijn mama en de Mama van Juniorke.

 

a Mother is an angel

truly heaven’s best invention

She’s always busy doing deeds...

Too numerous to mention

There’s just no way to measure

All the love and joy she brings

Yes, a mother is an angel

Who is truly earned her wings!

 

14:20 Gepost door Justin | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hallo Justin Allereerst bedankt voor de vriendschapsknuf, ik had em nodig.
Ik ben het helemaal met je eens. Ik vind het belachelijk dat er neer gekeken wordt op de europese landen als vakantie land. Ik heb dat zelf ook gemerkt toen ik een paar keer met mijn kinderen naar Spanje ging. Ik was reuze blij dat wij naar Spanje konden en dan krijg je dat soort reacties. leuk is anders. Laat een ieder genieten van zijn of haar eigen vakantie waar dan ook.
Een fijne dinsdag.
Lieve groet

Gepost door: Purplerose | 16-05-06

....... Betaalbaar,geen stress, geen filles, heerlijke cocktails,monokini zonder gluurders,alle luxe, zalig eten en als het even mee zit rust en veel zon vind ik zelfs in mijn tuintje ;-) Meer moet dat niet zijn voor mij!

Gepost door: zuchtje | 17-05-06

De commentaren zijn gesloten.