19-06-06

Het Eemhof...

Het afgelopen weekend was het dan zover. Juniorke had ter gelegenheid van zijn hernieuwing van zijn doopsel (vormsel) mogen kiezen voor een receptie voor familie, vrienden, kennissen en andere genodigden met alles er op en er aan.. Of voor een eerder beperkte kring met als uitloper een subtropisch zwembad vakantie met zijn PaPa, Zij en Mister-Love en zijn MeMe en nonkel Nick.

 

Het werd het laatste. Ja, het is een aartje naar zijn vaartje.. Hij delen van speciale momenten uit je leven kan je beter doen met de mensen die je na aan het hart liggen. En dit deed hij dan ook. De receptie die het anders zou worden had voor hem niet zoveel betekend. Handje schudden en vooral oppassen dat de outfit niet in de vernieling gaat... Leuk is anders als je het mij vraagt. Zo zag hij dit dus ook.

 

Vrijdag zijn we in de voormiddag in alle rust vertrokken richting het Eemhof in Nederland. Onderweg de nodige tussenstops gemaakt, met als resultaat dat het reizen iets nadrukkelijker werd onderstreept. De catering werd verzorgd door Zij die een mega picknickmand had aangekocht met bordjes, en bestek.. Enz. Met de koffie, de broodjes, het gekookte eitje, gerookte zalm en noem maar op, was dit dus meer dan dik in orde en op en top genieten.  

 

Ergens om drie uur zijn we dan aangekomen op bestemming. Mega druk was het daar. Aan de receptie kregen we het volgende te horen (omvormen tot het typisch Nederlands taaltje) “ Het is reuze druk en gezellig in het park ter gelegenheid van het tros weekend, u boft joch en daarmee zou ik zeggen geniet er van”. Er was daar dus een of ander Tros-weekend met tal van prominente Nederlandse vedetten waarvan de presentatie in handen was van Danny Demunck en Belle Perrez. Kreeg op slag een flashback naar mijn kindertijd. Hoeveel had ik samen met mijn ouders niet gekeken naar het programma die de titel droeg “op volle toeren”. LUV maakte het gevoel compleet met “You’re Very Welkome In Waldolala” Fuiiiifen Jonges. Die Holanders hé, zo super enthousiast. Gewoon niet te filmen.. Eigenlijk zijn wij Belgen héél ingetogen als ik die gasten zo bezig zag. Ma vond het wel fijn, eigenlijk een beetje lollig... Het hek was helemaal van de dam toen bleek dat oranje ook nog een tussenmatch had gewonnen op het WK. Nie te doen.. de kostumkes en de Nederlandse driekleur op de wangen geschilderd leken het wel nieuwe indianen..lol.

 

Voor de rest een keitof en hartstikke leuk (moet nog afkicken...lol) weekend gehad. Het binnenplein met een spaans knipoogje was gewoon prachtig(zie foto). Het park was kraaknet net zoals het zwemparadijs. Kwam dit nu door de aanwezigheid van de Tros of is het park echt zo netjes, that’s the question. Want eigenlijk heb ik het niet zo gezien op die zwembadtoestanden. Zeker niet na wat ik gelezen en gezien had in de krant een aantal weken geleden betreffende het gegeven. Want vies kan zo een zwembad zijn, dit bewezen de foto’s toch. Het Eemhof is dus bij deze de referentie. M.,het babydochtertje van Zij en Mister-Love vierde op die manier haar 2de maanddag in veilige wateren.

 

Het weertje zat mee en voor de kinderen is dit echt wel genieten. Daar draait het natuurlijk allemaal om als je zoiets boekt. Maar ook wij (volwassenen) hebben dus meer dan genoten. De rust van het huisje in een oase van groen, de kinderboerderij, het hengelen achter forellen (hilarisch gewoon) of een poging toch, de terrasjes, het tafelen en de gesprekken.. Ja, het was leuk.

 

Ieder van de aanwezigen heb ik in alle stilte terug een beetje beter leren kennen, dit in hun gaven en gebreken, zonder dat ze het ook maar hebben gemerkt. Met als resultaat dat ik het heel fijn vond om bij hen te zijn.

 

Het samen zijn met je zoon heeft het geheel natuurlijk nog iets extras als part-time papa. Het gevoel dat ik altijd al heb gehad ( justin heeft nl. altijd problemen met iets afsluiten) was daardoor ook nu weer sterk aanwezig. De kamer die ik deelde met Juniorke, het samen hengelen, de wildwaterbaan, de picknick... Ik heb het allemaal veilig opgeslagen op mijn harde schijf. Die van momenten die ik een leven lang zal blijven koesteren en bewaren. Maar altijd net iets te kort zijn.. en me op de weg naar huis dan altijd iets triest maken.

 

Straks dus vakantie voor juniorke en zo zijn stap naar volwassenheid en het middelbaar onderwijs.. En inderdaad een lezertje van mijn blog schreef het een aantal postjes geleden, ook die tijd zal zijn charmes hebben.. Zolang hij wil word hij alvast mijn vaste reisgenoot voor op vakantie en door zijn leven. Want...

 

Voor altijd zit je in mijn hart ik ben je vader, mij raak je nooit meer kwijt ik heb je tot hier grootgebracht ik weet het jongen, je hebt nog heel veel vragen ook ik weet daar niet alle antwoorden op maar ik zal luisteren en met je praten over de liefde, het leven en je getob en welke beslissing je ook neemt, ik zal je nooit haten je bent en blijft een deel van mij.

 

Of hoe ik het ooit al eens verwoordde in dit postje .  Als papa kan je aan moederliefde natuurlijk niet tippen. Maar als je u gevoelens durft te tonen komt het toch ergens in de buurt.

 

Liefs Justin.

 

19:22 Gepost door Justin | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

;-) toffe tijden zo te lezen! mooi is dat!

Gepost door: lord cms | 19-06-06

ook weer terug He je bent ook weer terug las ik! En dan nog wel een tripje naar Nederland! ik vind dat wij een harde taal hebben, belgen zeggen alles veel zachter dat vind ik een veel mooier taaltje.
Nog even over jou alszijnde papa, weet dat een vader onmisbaar is voor een kind! mijn vader is mijn held, ook nu nu ik hem minder zie, hij staat alstijd voor me klaar, en dat geld ook voor jou en je zoon, je bent gescheiden met Zij maar jullie kunnen het prima vinden, wat denk je dat dat voor zoonlief betekend? hij is gezegend met ouders die goed met elkaar overweg kunnen ookal wonen ze niet meer bij elkaar...
Je zult altijd een grote rol spelen in het leven van je zoontje! vergeet dat nooit... ennuh maak een back up van je harde schijf hoor! xxx

Gepost door: zonnetje | 19-06-06

Leuke herinneringen.. voor achteraf. En ik zie niet in waarom vaderliefde minderwaardig zou moeten zijn?

Gepost door: kleintje | 19-06-06

Hartstikke leuk Lijkt me jouw weekend te zijn geweest. Mooie locatie, schitterend weer, lekker eten, quality time met je zoontje en muziek!

Ja, ‘Op volle toeren’ en ‘Nederland Muziekland’! Ik keek er ook allemaal naar; dat was nog eens tv met al die meidengroepen.  Vroeger was ik overigens helemaal Hollandgek (voordat ik anglofiel werd).

Gepost door: Fresco | 20-06-06

*°*°*° Jij bent een prachtvader, intense vader-zoon relatie en een goede verstandhouding met Zij, ontroerend mooi vind ik dat.
Dikke pluim er zullen niet veel zijn die je dat nadoen!

Gepost door: zuchtje | 21-06-06

De commentaren zijn gesloten.