24-09-06

Autumn is autumnus in latin...

Terwijl de zon hier in mijn regio verstoppertje speelt neem ik in alle rust de tijd om een stukje te schrijven. De zomer sterft en de overgang naar de herfst dient zich aan. Het licht en de dagen die al gevoelig korter worden zijn daar typische tekenen van. In my solitairy life is het niet meteen een seizoen waar ik naar uitkijk. Het brengt de natuur zijn jaarlijkse rust. Kortom het is de periode dat de levenskrachten afnemen. Dit lijkt bij mezelf ook altijd voor een tijdje te gebeuren. Iets afsluiten hé... Ben er niet zo goed in. Straks nemen de grillen van de natuur weer de bovenhand en vluchten de mensen weer naar de beschutting van het binnen leven om aan de koude en het vochtige klimaat te ontsnappen. Bah, de kilte s’morgens met de bijhorende dikke nevelslierten, de spinnen die in de hagen van die enorme webben maken. Wonderlijk akelig, terwijl ze mss met de grootste fierheid die grote kunstwerken ten toon spreiden. Creepy animals, bah. Het wordt weer wennen, zoveel is zeker. (wil de zomer nog iets laten duren)

 

Maar naar het positieve op zoek gaan in iets dat je naar beneden trekt is iets geworden waar ik een geoefend kereltje in ben. Die periode is natuurlijk ook de geur van de vallende blaadjes, van het haardvuur, een goed glas wijn, van de nieuwe wintercollectie, een warme kop koffie, het lezen van een goed boek (Trouwens veel te lang geleden dit. Iemand tips?) thee, soep na een frisse strandwandeling. Terugkerende naar het seizoen kunnen we in de bossen de natuur mss wel zien ontwaken in zijn schoonste vorm. In al zijn pracht en praal neemt de herfst ons mee van geel tot groen. Van goud tot lichtbruin... Kortom schilderachtige landschappen met duizenden kleuren word aan ons cadeau gedaan. Met in de laaghangende zon de herinnering aan die leuke zomer..

 

Want dit is de herfst. Dit is de periode die voor mij zo sterk de neiging heeft om te beginnen dagdromen over het heden en verleden, waarin door de stilte en de rust een mens tot bezinning komt. Ma bon, eens de overgang gemaakt zal ik er ten volle van genieten. Yes I am J. Maar iets afsluiten, een nieuw begin.. Ik word er nooit goed in. Nam daarnet nog een kijkje bij Skynet om mijn design aan te passen... Zitten leuke alternatieven bij om het mijne te vervangen. Zoals het design met de naam ‘Basic’ waar het mijne is van afgeleid.(speelt het op veilig) Maar ‘Green Lemon’ en ‘Mokka’ spreken me ook wel aan. Ma ja, kan het vertrouwde nog niet echt loslaten...

 

Net nog de les opgevraagd van junior. De richting Latijn die hij volgt zorgt soms voor hilarische momenten. (kan je wel afleiden uit mijn aftiteling hé) Bij het opvragen van woorden is het natuurlijk niet raar dat ik het woord compleet verkeerd uitspreek. Toch ben ik met de grootste bescheidenheid trots. De strijd naar zijn diploma zal hard zijn, maar daar is hij zich honderd procent van bewust. Ik hoop dat het hem lukt.. Dat is in ieder geval al meer dan de helft J. Oh ja, wat ik er alvast uit leerde was dat het Latijnse woordje justus rechtvaardig of juist betekent. Oh dear, is mijn nickname toch wel Justin zeker J.

 

Als ontspanning is juniorke naar het schoolfeest waar hij zijn vrienden van vorig jaar zal terug zien. Ja de tijd staat niet stil. Dit was ook onze bevinding toen we gisteren een bezoekje brachten aan het shopping center. Toen we aankwamen in de carrefour hebben ze daar nu een aantal speedy scans geplaatst. Een toestel dat je aanspreekt en dus de kassamadame vervangt. Het is wennen, ma voor ons beiden was het best fun toen junior melde “welkom in the future Justin” J.

 

Bij het naar buiten wandelen passeerden we nog langs Ici Paris waar er voor de lancering van Amber Pour Homme Collogne by Prada een euh... Geurzuil, ja zo gaan we da noemen, onze aandacht trok. Justin en juniorke kronkelend voor deze wanne have waren voor de rest van de avond het uithangbord of geurwolkje van dit goddelijke stuff. Ben er echt wild van. Staat dus voor volgende maand gepland. Met het stomme cellphone accident wordt het dus deze maand nog behelpen met de promostand (lees geurzuil)...lol.

 

De avond bracht ons dan naar de bio om de romantische komedie ‘My Super Ex-girlfriend’ te gaan zien. Plot van de film; een relatie beëindigen is zoal niet gemakkelijk. Laat staan als je vriendin, G-Girl, een superheldin is die jongleert met auto’s, kan vliegen en het bed dwars door de muur ramt als ze u een neukbeurt geeft.. Was best wel fun om naar te zien. Quotering; achternoene filmke. Voor de trailer deze Exit , and you know what I mean J..

 

Oh ja my current song, Pure Disco; Inaya Day - Nasty Girl. Ook de ondeugende pop van; Nelly Furtado - Man Eater. Om in de stijl van G-Girl te eindigen J.

17:29 Gepost door Justin in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

de intrede van de herfst zorgt altijd voor wisselende gedachten qua einde en begin hé

Gepost door: lord cms | 24-09-06

er wordt wat.... afgevogeld.....en de prentjes van vogelpoten vind ik gewoon op het net hoor...wat de herfst betreft...het weer ,de geur, de blaadjes, de kaarskes, de boeken, de wandelingen, thee en warme wijn, kilo's verhullende kleding.... I love it,...buiten de moodswings (vallen van de bladeren) is het een heerlijke tijd..laat de winter maar komen ;-)
En boekentips...goh duizend goede boeken in de handel...trouwens een nieuw boek ruikt ook heerlijk ;-)

Gepost door: zuchtje | 24-09-06

Nazomer De herfst is ook een van mijn favoriete seizoenen, precies om de redenen die je omschrijft. November is een maand die ik graag heb, met de mist en de griezel van Halloween.

Boekentip? De nieuwe van Tom Lanoye natuurlijk. Heb 'm zelf nog niet gelezen, maar daar wordt binnenkort tijd voor gemaakt, en ik ben er zeker van dat 'ie goed is.

Gepost door: Fresco | 25-09-06

De commentaren zijn gesloten.