23-10-06

Fire Drill...

imagesCASY9Z56

Vorige week werden we op the factory uitgenodigd om de jaarlijkse brandoefening bij te wonen. Normaal is dit niet echt ‘my cup of tea’, maar mijn beste vriend-collega wist me toch te overhalen. Trouwens, er werd na de oefening een hapje en een drankje voorzien. Een soort afterparty dus. Works magic J.

 

Op vrijdag waren we dus om 18u30 op de afspraak. Net iets te laat maar zo maakten we natuurlijk een beetje een statement van onszelf hé J. De uitleg over het sprinklersysteem was nogal messy. De reputatie van de firma indachtig scoorden ze bij deze dus een dikke 10/10. De uitleg over het scenario was dan wel euh.., duidelijk. Het voorzag een brandmelding vanuit de firma. Er was ook melding van een slachtoffer…

 

Net alsof het echt was zagen we dus de veiligheidchef de oproep maken om de brandweer te laten uitrukken. Hij voelde zich vast mighty macho.. Vanaf toen waren we dus de toeschouwers van op de eerste rij. Het was best wel een heel spektakel om dit alles eens mee te maken. Leuk ook om zien, hoe iedereen die een beetje een functie had als het ware als een magneet rond de directeur aanwezig was. Toen ik daar leuk vermelding rond maakte dat hij wel een of andere biljonair-bimbo-deal leek voor die mannen, was de toon gezet voor wat een leuke avond zou worden.

 

Toen de eerste brandweerwagen aankwam maakte het hoofd van de bedrijfsbrandweer de eerste fout door de brandweerwagen het bedrijf te laten binnenrijden?? (Brandweerwagen laten in een brandend gebouw rijden!?) Yes, you have seen nothing yet J. Dan maar met veel drama het slachtoffer gaan redden. (een witte papieren overall volgestouwd met stro, name Dolly). Hilarisch om zien hoe die arme sukkel naar buiten werd gebracht. De euh.., vier uiteinden dat een normaal mens heeft werd dus gewoon gebruikt om den duts te evacueren. Eenmaal buiten met een afgescheurde arm als gevolg van de erg inlevende interventie kwamen we dus niet meer bij. Wat een freaky Franky show seg.  Voor de rest werd er geblust dat het een lieve lust was. 90 brandweermannen waren in het totaal met de klus verveeld. Want je moet weten volgens het scenario nam de brand vlug uitbreiding.. oh dear. Het viel ons ook op dat de meeste brandweermannen waarschijnlijk gerekruteerd worden op een lichaamsgewicht van boven de 90 kilo. Dus geen firemen ala de hollywoodboy next-door. Nee, het was eerder de setlist van big fat papa J. Dus de man on the picture was nie aanwezig, voor de vrouwelijke lezers.

 

Een flinke regenbui toonde wat echt blussen was. Met als gevolg dat de afterparty iets vlugger van start ging dan geplant. Het hapje en het drankje was tot in de puntjes verzorgt, schril contrast met de messy toestanden ivm den brand. Er is duidelijk nog veel werk aan de winkel. Dus in geval van brand; inpakken en wegwezen is de enige logische optie. Voor de veiligheidschef wel; it's all about discipline, honey.

 

Voor de rest hebben we als personeel niet veel meer omgekeken naar wat de beroeps allemaal voor elkaar kregen buiten. Want ondertussen bleef de regen met bakken uit de hemel vallen. Het was best gezellig in die hal vol mensen in een losse babbel met elkaar. De nightshift is altijd al een beetje uitgesloten als het over de laatste nieuwtjes gaat of wat er leeft tussen het personeel. Er werd dus deftig wat afgeroddeld (fijn hé) van wie wie had als fuckbuddy, wie new is on the gaylist, (louter op vermoedens of course), van een nieuw intrimke die een heuse catfight had met een ancien, tot het proces die is afgegaan van de mupet die zijn hond wilde verdrinken met stenen aan zijn poten gebonden?! Het arme dier wist echter revenge te nemen door de moed te vinden, en de kracht om zichzelf te redden… had de mupet dus niet voorzien. (om maar enkele voorbeelden te geven).  Ja, was best boeiend. Daar kon het scenario van de firm nie tegenop J. Yes, a lot of things are not so secret anymore!

 

Toen de spraakwaterval, die ons al deze info rijker maakte, me op de even humoristische manier vertelde dat iedereen me er van verdenkt dat ik ga werken met de kledij die ik in het weekend draag, kwam ik er nog goe vanaf. Of course! Dat ik een geurtje op heb en me netjes kleed is de waarheid. Ma weekendkledij om te werken… Pff, zegt natuurlijk al genoeg van de mensen die dit beweren. Phoe! Zelfde kleren van in het weekend? Shame on you. Working in style, think of it this way. Ja, er zijn er die duidelijk nog een beurtenkaartje af te leggen hebben bij een shrink. Mijn weekendkledij vergelijken met mijn werkkledij, creepy animals J.

 

Vogue says! Your clothes tell something about you, what do you want them to say? Dat ik een elegant en polished voorkomen heb.. nah! En de roddel neem ik er dan maar met alle plezier bij van deze shiny happy dressed like hell  mupets. Of hoe leuk roddels ook zijn, ze altijd ten koste gaan van iemand zijn gevoelens, persoonlijkheid en nog zoveel meer. Maar toch voelde ik me ergens niet schuldig over deze avond vol roddel, iedereen doet het. Dus, join the club! You should be! J  

16:08 Gepost door Justin in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Big fat papas Dus geen brandweermannenkalender? :-(

Gepost door: Fresco | 24-10-06

Fire drill daar klinkt inderdaad niet als een optreden van de "Village People..."
In ieder geval: als ik ooit kledijadvies nodig heb om van m'n "worn-out sweaters habbit" af te raken, weet ik op welk adres ik moet zijn. :-)

Gepost door: Beowulf | 25-10-06

ik hoor het graag.... Blusoefeningen....nadat mijn vader zowat dertig jaar brandoefeningen bijgewoond had op het bedrijf....gingen ze toen het bedrijf echt in de fik stond er als de bliksem allemaal vandoor om hun auto te redden.Tot daar de oefeningen ;-)
Wat de kleding betreft, iedereen doet toch aan wat hij wil denk ik zo...en ik wist het al...mannen zijn de echte roddelwijven!

Gepost door: zuchtje | 29-10-06

De commentaren zijn gesloten.