21-11-06

Roadblock And Taxes...

images

De muziekinstallatie in de huiskamer beleeft zijn tweede jeugd. Shame on me, maar ben nu pas op het idee gekomen om mijn iPod via een kabeltje aan te sluiten. A fine idea! Voor de luttele som van 5€ (prijs van het kabeltje) is het dus niet meer nodig van cd-tjes te laden. Nee, een selectie maken of afspeellijstje en je bent vertrokken. Of simpelweg de ganse muziekbibliotheek in de shuffle stand laten afspelen. Ik heb alvast een paar afspeellijstjes gemaakt voor op gepaste momenten. Eentje voor s’morgens (met als openingsnummers Today en Don’t give up on love…) juweeltjes van Miss Heather Small (men i love that woman), of hoe mooi je dag de dag kan starten. Of course!  Dan nog een gepast lijstje om de donkere dagen mee in te luiden en eentje die je aanzet om te gaan fuiven J. Yes, music is very important for my. Works magic for my feel-good.

 

Net viel er bij me een eerste nieuwjaarsbrief in de bus. Sounds creepy, i know. Het opschrift (Federale Overheidsdienst Financiën) op de brief vertelde dat ik een Belg ben en dus elk jaar flink moet afdokken. Viel wel vier maanden te vroeg in de bus.?. De inhoud vertelde dat ik een twee/derde loon mag overschrijven. Works not so magic for my feelgood L. Guy Verhofstadt (men i hate that dirrty golddigger!) Of hoe hij vandaag door mijn brein spookt als schoolvoorbeeld van cruel and inhuman treatment. What else…yess!

 

Wat ook niet zo goed op mijn gemoed werkt is de roadblock die plaats vind op mijn woon-werkverkeer. Een wegomlegging om u tegen te zeggen langs de boerebuiten. Straatjes die nauwelijks verlicht zijn en amper plaats bieden aan een auto worden nu bereden door van die imposante vrachtwagens. Ben er echt benauwd van. Die cowboys voelen zich heer en meester natuurlijk. Wijk je uit en glij je de dijk in, zoals ik en Star zagen gebeuren met de wagen voor ons ben je nog het mikpunt van spot en leedvermaak, phoe.., duidelijk een babe without brains. Denken die afc mannen. (average fustrated chump, oftewel gefustreerde doorsnee sukkel) the rumors are true!

 

Niet alleen als een mens dronken is komt zijn ware aard boven.(of als Guy zijn nieuwjaarsbrief in de bus valt) Ook als je in de auto zit gebeurt dat. Bij veel mensen toch, deze keer bij mij ook. Over het algemeen ben ik welgemanierd. Ik spreek met twee woorden, glimlach beleefd bij het afrekenen en help oude vrouwtjes waar ik kan. You should be!

 

Maar als ik in niet zo een beste bui ben (met die vervelende omlegging, lees smalle weg met risico op ongeval,  met modder getooide rijweg..), gebeurt er iets vreemds de laatste dagen zodra ik het portier van mijn auto dichtsla voor mijn nachttaak uit te voeren. Ik word er zo ambetant van. Waarschijnlijk omdat het traject op normale omstandigheden maar bestaat uit twee stukken provincieweg en dus het schoolvoorbeeld is in zijn eenvoud en gemak.

 

Wat ik bij het oprijden van de wegomlegging had gevreesd gebeurde dus. Een tegenligger met het volume van een half huis kwam recht op me afgedonderd. (had geen toegang want er was een nieuw tijdelijk bordje die de vrachtwagens moest weren)  Met het ongeval van de dag ervoor had ik geen zin om Star met zijn snoet in de modder te drukken zenne. Michty macho stapte op me af met de melding “aan de kant jongne met u dikke Mer.., heb je u rijbewijs gekregen bij een pak boter mss” kortom een schoolvoorbeeld van een creepy men met ook een gevoel voor cruel and inhuman treatment.

 

Dit was natuurlijk buiten de gemoedstoestand van Sir Justin gerekend. Dit schoriemorie had dus duidelijk the evil me wakker gemaakt. Ik hield me niet in. Ik kon me niet inhouden, ik wilde me niet inhouden. Vloeken is gezond, het klaart het gemoed als het getergd is. Ik schelde hem de huid vol, ik vloekte en tierde als een dokwerker. In plaats van oude vrouwtjes te helpen slingerde ik hem een welgemeende “asshole, maximize your budget en koop er ook eene” naar zijn grijze hoofd. Met meer dan twee woorden vervloekte ik die stomme eikel dat hij om de pretentie te hebben om iemand te vragen hoe hij zijn rijbewijs in handen kreeg mss eens aandachtig het tijdelijke bord bestudeerde bij het inrijden van de weg. Blinde mol! (de rest is niet voor publicatie vatbaar maar is iets in de stijl van “don’t get mad, get everything!”) had ik een paar Manolo’s shoes gehad keilde ik ze in the catfight gegarandeerd naar zijn hoofd als finishing touch J.

 

Toen ik terug instapte was ik geschrokken van the evil me. Had er geen kennis van dat zoiets in mijn lijfje stak. Ik keek in mijn achteruitkijkspiegel en schaamde me diep. Maar mijn ander oog (the evil one) vertelde uit mijn blik dat ik zojuist bevrijd was van een zware, zware last. Dat moest er blijkbaar even uit. Van mijn ma had ik het duidelijk niet. Mijn pa zou daar mss wel voor iets tussen kunnen zitten. Arrogantie word het best beantwoord door kort op de bal te spelen. Face it asshole! Ik ben geen seut hé, die je zomaar in een hoekje duwt (lees gracht J).

 

Aangekomen op the factory was ik terug de gast die oude vrouwtjes helpt, spreekt met twee woorden, lief glimlacht naar iedereen, probeert een goede vriend te zijn.. want schelden is enkel toegelaten in case of emergency. Liever ben ik het voorbeeld van mooi en schoon manieren maar the evil me had me compleet in zijn

macht. Nowbody’s perfect!

 

Oh, by the way. Justin’s download tip (legal by iTunes, of course) George Michael “This Is Not Real Love” (Featuring Mutya) een pareltje. But that’s only my opinion! So what J.

14:45 Gepost door Justin in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Relax... Laat het je allemaal niet in de kleren kruipen. 't Is voor een stuk gewoon de tijd van 't jaar...
Voor mij mag 't al gerust gaan sneeuwen, maar dat kan ik Star dan als alternatief voor modderwegen ook niet toewensen, hé... ;-)

Gepost door: Beowulf | 22-11-06

Iedereen.. .. heeft al eens een minder dagje hé. Zolang je je maar op tijd en stond "herpakt" is alles oké :-)
Alvast een fijn weekend!

Gepost door: Framboos | 23-11-06

Better way * Was dit een geval van verkeersagressie, Sir Justin?
* Heather heeft een nieuw nummer op iTunes gezet: ‘Changes’.

Gepost door: Fresco | 23-11-06

De commentaren zijn gesloten.