20-01-07

My sickness, dream and the color pink...

Op dinsdag kreeg Justin een gevoel die de voorbode was van zich kots-misselijk voelen, het gevoel te logeren in een ijshotel in mijn leukste driekwart en te hip hemdje met korte mouwen (Hm.. my summer state of mind..), een hoofd met een gevoel alsof het niet enkel stormde buiten maar ook in the dark room en spierpijnen om U tegen te zeggen. O my god wat ben ik ziek geweest. Het was al jaren geleden dat ik me zo slecht heb gevoeld. Oh dear, ik dacht dat ik ging sterven. Dokter Bernard zag ook dat het menens was en brouwde een cocktail met oversized pill’s die er me na een paar dagen liet uitzien als een pompoen. Straf spul die me na enkele dagen mezelf liet afvragen ‘Were is my mind?’.

 

Van de koorts kreeg ik de eerste dag een nachtmerrie die me de stuipen op het lijf joeg. Ik werd getuige van de strijd die werd gevoerd in mijn lichaam en zag dat het kwaad het goede overwon.. hoewel dat ik in mijn droom alles kon gade slaan wist ik op den duur niet meer aan welke kant ik moest staan. Oh, ik was verward. Man da was creepy! Er zijn vele soorten ziekten met rare symptomen blijkbaar. Fysieke klachten zijn goed te behandelen, hoewel ik me pas nu op dit eigenste moment iets beter begin te voelen. Veel erger zijn de kwalen die onze gemoedsrust verstoren of die je niet kan waarnemen. Dit waren toch mijn bevindingen na die schizofrene droom. Man I was scared! Heb s’morgens toch es de bijsluiter gelezen van wat Dr. Bernard me had voorgeschreven. Na telefonisch contact was het niet onmiddellijk nodig een spoedzitting te houden bij mijn shrink. Het was van de koorts. (Had ik koorts dan.. ) J.

 

De eerste dagen was het dus comfy op de bank. Zo in een knuffeldekentje waar je kan in wonen met rits en drukknopen. Mmm, we waren onafscheidelijk de eerste dagen. Erna kwamen de glossy’s, desperate housewives en de dagelijkse krant op het programma. En daar las ik toch wel iets die typisch Belgisch is. It go’s like these.

PaulSmithShirt

‘Vlaamse mannen allergisch voor roze’. Wat een hit is in de buurlanden (Nederland & Duitsland) blijkt hier in België zelfs tijdens de solden onverkoopbaar. Na rondvraag in een aantal winkels bleek de verklaring voor de afkeer bij Vlaamse mannen het volgend klein burgerlijk gedacht die er achter steekt. De verkoper; ‘Ze associëren roze met homo’s en daardoor verkoopt het voor geen meter. Als je in Vlaanderen roze draagt, kan je evengoed een etiketje op je voorhoofd plakken..’ De verkoper weet waarover hij praat, love her of hate her J. Als laatste kwam Jani Kazaltzis, stylist uit het tv-programma ‘De Heren Maken de Man’ het volgende piepen. Vlaamse mannen durven minder experimenteren met kleding dan Nederlanders en Duitsers. Felle kleuren doen het hier nooit goed en roze heeft daar nu es niets mee te maken. Toch heeft hij ook geen roze in zijn kast hangen.. Ja, hij is zijn naam stylist met durf waardig. Zijn uitleg ‘Roze is alweer passé. Tijdens de lente en zomer is het weer allemaal zwart en grijs voor de heren.’ Phoe! Heb het eigenlijk ook al altijd een rare kanarie gevonden die Jani. Zwart en grijs zijn weer in. Volgens mij zijn dit gewoon traditionals die altijd terugkomen toch. Over dat zwart in feite geassocieerd word met rouw gaan we het hier nu niet hebben natuurlijk J. Mijn kast kleurt enkel wit zwart maar heb nog nooit een minuut stil gestaan bij wat de vorige zin suggereert.

 

Justin’s besluit; Soms kunnen de Belgen op een bepaalde manier zo perfect etaleren hoe bekrompen ze zich wel kunnen gedragen. Soms net iets too much city chic. Nogal veel wordt de spot gedreven met onze noorderburen omdat die o zo spontaan zijn. Nog zoiets. Wel, op momenten kunnen we er nog iets van leren. Daar weten ze niet van het bestaan af van de kleurcode die hier voor handen is. Daar word er zoveel sneller een praatje gemaakt. Super sociale Justin zou er zich perfect in zijn nopjes voelen.

 

Ben ik er quasi zeker van dat in de wachtplaats van de arts een prettige babbel plaats vind. Dacht ik ook nog aan toen ik er maandag deel van uitmaakte. Een kersverse Mama verschoonde haar pas drie weken oude baby op de banketten die aan de muur zijn bevestigd.. om een lang verhaal kort te houden, op een onbewaakt moment wriemelde het baby’tje zich bijna van de bank terwijl de aanwezige vrouwen enkel een grimas op hun gezicht toverden die liet vermoeden dat ernstig gevaar dreigde..(erg hé) Justin veerde als vanzelfsprekend recht om dit te voorkomen en wees de newcomer op het gevaar..  Het was de enige conversatie die plaats had gevonden in 45 minuten tijd. Maar wel een hele leuke dus J. Het was letterlijk tegen de toekomst en dus is er verbetering onderweg J. Mss vonden de aanwezigen me wel een verwijft type zit ik hier nu te denken. Om nog maar te zwijgen van wat ze gaan denken over mijn eerste aankoop uit de zomercollectie van D&G. Want is dit nu niet net een roze hemd J. Yes, it is! And you know what? Justin looked much younger in his pink shirt! Nah! (No, it’s not Just on the picture J)

 

Trouwens overweeg ik van me nog een tweede stuk aan te kopen als ik die foto bekijk. Want roze is verleidelijk. Oogt fris, misschien is dat omdat psychologisch het gekend is om een kalmerend effect te hebben. Of misschien is het omdat het aan de meeste huidtonen vleiend is. Of misschien is het omdat een mens die roze draagt vertrouwen afscheidt, of nog gevoelig is. Finaal kocht ik het omdat ik het graag zag, and that’s it J.

22:47 Gepost door Justin in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Ik vind roze helemaal ok, op voorwaarde dat je er als man het lijf voor hebt. Wat voor lijf vraagt u? Een lekker lijf! (opeens krijg ik een mental picture van een hurkende bouwvakker, buik over de broeksriem, mét bilspleet en roze shirt...en ik heb nochtans geen koorts) enfin, terug naar het lekker lijf: justin heeft zelfkennis, Justin vindt dat hij staat met roze, conclusie, Justin heeft een lekker lijf. :p
Beterschap mateke!

Gepost door: AV | 22-01-07

sommige mannen.... zijn oogverblindend in roze en trouwens de meeste homo's ook( oogverblindend), wat is er nu fout aan er verwijfd uit te zien, I like it !
Ter verduidelijking...roze betekend niet direkt verwijfd hoor ;-)

Gepost door: zuchtje | 22-01-07

tnx Hey bedankt voor je reactie op mijn mail. Ik blijf zeker wie ik ben kangeen pil verandering in brengen. Ik geniet goed van het leven, dus blijft gerust mijn blog lezen komt nog genoeg bij over ervaringen

groetjes erik

Gepost door: Erik | 25-01-07

aawww... Ik ben ook ziek, tijdens die kl*te examens dan nog.

En sommige roze is een sexy kleur voor mannen. Andere roze (lees: my little pony - barbie - roze) is dan weer sexy voor niemand en zouden ze volledig uit het straatbeeld moeten verbieden.

Gepost door: aardbeiwormpje | 26-01-07

Hoi Justin jee je bent goed ziek geweest zo te lezen. Wat kan een mens zich dat rot voelen hè.
Over dat roze, ik vind het prachtig staan hoor een roze blouse of shirt echter mijn man wil er ook niet aan en ik denk stiekem dat hij het ook voor een homo vind. Ben ik het helemaal niet mee eens. Van mij mogen kleuren.
Alvast een fijn weekend.
Lieve groet

Gepost door: Purplerose | 26-01-07

Pretty in pink * Ziek zijn in het gezelschap van de Desperate Housewives, er zijn ergere dingen... :-)
* Ik vrees dat ik één van die Vlaamse mannen ben: geen roze aan mijn lijf. Ik vind het te gay, en je kent mij, hé: who dear? Me dear? Gay dear? No dear!
* Ik heb wel een roze aussieBum. Oh dear!
* Ik ben blij te lezen dat grijs en zwart terug mode wordt. Discreet, rustig en met alles te combineren.
* Onlangs droeg ik een trui met blauwe en felgroene strepen, en op het werk vroeg men of ik één van de Daltons was...
* Ik zal dus nooit een roze hemd dragen op het werk. What on earth would they insinuate? :-)

Gepost door: Fresco | 26-01-07

De commentaren zijn gesloten.