13-04-07

The Mystery of God's will...


Zalig hé het afgelopen paasweekend. Na een periode van veel werken was het een verademing om eens ten volle te kunnen genieten van een verlengt weekend. Samen met Junior was het pure qualitytime. That’s the word for it

J.  Het weertje zat reuze mee en met de paasfoor te Kortrijk was dit een welkome toegevoegde waarde. Zeker als je de berichtgeving ivm de files richting kust hoorde op de radio. We hebben er van genoten. Toch stelde ik bij mezelf vast dat mijn interesse jaar na jaar vermindert in deze toch wel drukke bedoening. Maar zoals gezegd, het weer zat mee, en everything for the kids you know J. Trouwens van achter mijn zonnebril was het best leuk om al die verschillende mensen op mijn persoonlijke catwalk te zien passeren. Kortom de place-to-be om me te vergapen.

De een straalde al iets meer city chic uit dan de andere. De poppemiekes, metroseksueel, retroseksueel, omyw- older man younger woman, straffe madammen-de luxe uitgaven, pomoseksueel-beetje homo beetje hetero zelfs breezersletjes. Allen passeerden ze aan het oog van Just. Zelfs de niet zo nette mensen toonden zich van hun schoonste kant en lieten het geld rollen als big spenders. De liefde voor de kids is soms ontroerend schoon…Wat ik ook hilarisch vond was de golddigger-madammen die achter de kassa en bijhorende micro zitten. Het is een beetje als chanten, een soort zingen en reciteren van mantra’s die gaan als volgt: ‘En voiture, plaatsen nemen voor de volgende rit… super machine, super sensatie… neem alvast u kaartjes aan de kassa voor de volgende rit… vreemd volkje met een geloof in de zelfde context J. Was in ieder geval een enorm contrast met het geluid van de branding van de zee, de rust van het ruimtelijke.., was er namelijk ook graag naar toe geweest maar je moet soms keuzes maken. Was i wrong!

De geur van pitta, braadworst en ander food was voor mij de grootste attractie van gans de foor. We aten ons buikje mooi rond en stelden op het eind vast dat ieder kraam goed de prijs kende L. Ja er waren ook golddigger-mannen. It’s all in balance J.

In dit zelfde weekend werd ik via het journaal ook bericht over een man die een 17 jarig meisje had doodgereden en zich vervolgens schuldig had gemaakt aan vluchtmisdrijf. De meid werd samen met haar vriend overhoopgereden door een dronken chauffeur op 2 min. van haar huis. Dit soort berichtgeving is niet ongewoon in het weekend en werd dus opgeslagen als ‘jammer’ en Cruel and inhuman treatment.

De gradatie van het woord ‘jammer’ veranderde compleet de dag erna toen bleek dat het slachtoffer de dochter was van een collega uit de factory. Het gezin verloor al eerder een eerstgeboren kind op 3 jarige leeftijd. De mama vertelde aan de pers: ‘Van mijn drie oogappels is er nu weer één weg en ik weet niet waar ik de kracht moet halen om dit te boven te komen’. Ik werd er emo van.

Dat de man die de oorzaak is van zoveel ellende zelf vader is van vier kinderen maakt het onbegrijpelijk dat hij het meisje en haar vriend daar zomaar achterliet. Onmenselijk. Een vriend die contact had opgenomen wist te vertellen dat de mama en papa (collega) dit hadden gezegd in hun grote verdriet: ‘De pijn is zo onwezenlijk groot dat we in het funerarium zelfs geen afscheid durven gaan nemen van die onbetaalbaare schat van een dochter. Beklijvend.. ik ben er sinds de eerste werkdag constant mee bezig.

Vreemd het contrast met de berichtgeving op TV en deze in the factory. Het verslag van de mama in de krant.. Van oppervlakkig naar hartverscheurend. Ik betuig bij deze mijn diepste medeleven  aan I. Sterkte, om dit onmetelijke verlies te plaatsen.

Zaterdag zal ik er op de uitvaartplechtigheid niet bij zijn maar ik zal op zijn minst een moment van bezinning in ere houden op het uur van de dienst. Na dit moment zal ik er terug volledig zijn voor mijn eigen oogappel in het subtropische zwemparadijs in de vossemeren. We hebben er namelijk een weekendje gereserveerd samen met alle mensen die me na aan het hart liggen. Met het goede weertje dat wordt voorspeld voor het komende weekend wordt dit een geweldige afsluiter voor de paasvakantie. Gorgeous.. Sure!  Ma nu zijn we ermee weg. Oh dear, heb nog een extra dagske recup aan het weekend geplakt ook. Justin, face it darling.  It’s not pretension if you’ve earned it J. Of course not honey!!


06:30 Gepost door Justin in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Allezzz rrroulezzz! Het tropische heb je dan toch hoop ik in het buitenzwembad gezocht?

Gepost door: Fresco | 16-04-07

De commentaren zijn gesloten.