29-08-07

Like a indian summer holiday...

Zalig is net te goedkoop om te vatten wat een quality time ik heb beleeft in mijn supersized weekend. Zelfs het weertje was van de betere herfstkwaliteit, die ook een zetje in de juiste richting gaf. Bij het bezoek aan mijn Ma, met mijn Vader en Junior, overviel me ook nog een leuke gewaarwording. Deze was dat ze beiden een stralende dag hadden. Mijn Ma, die lijd aan de ziekte van alzheimer, straalde van geluk. Vader die dit aanschouwde, kreeg als het ware door dit toedoen een boost in de zelfde richting. Vertederend gewoon. Yes, it colourize Justin’s day J. Het gaf een feno goe gevoel.

 

In de late namiddag zijn we dan nog gaan flaneren in de winkelstraat te Kortrijk. De zon straalde een meer dan aangename warmte uit die me terug een zalig gevoel bezorgde. Yes, i was in a happy state of mind. In de etalages prijkten een aantal wannahaves die niet onmiddellijk pasten in mijn budget door de toch wel dure vakantieperiode. Het kon me ook nie deren. Phoe, beauty is how you feel inside and it reflects in my eyes. Nah. Trouwens het was veel te warm om in de nieuwe collectie te passen J.

 

Zondag waren we te gast in Brugge. Ook toen zat het weertje feno mee om de stoet van de gouden boom mee te maken. Zij had de stoeltjes gereserveerd zodat we als echte celebs het ganse gebeuren konden volgen van op de eerste rij. Het was eens euh, iets anders ja J. Prachtig waren de kostuums, hoe de figuranten zich inleefden in hun rol en de sfeer die er heerste. Hilarisch was toen Just melde dat het eigenlijk best vreemd is dat de mannen vroeger zoveel mooie kleedjes of rokken droegen en daar op vandaag niets meer van overblijft. Oh dear, de beau monde was in die tijd in ieder geval héél mooi gekleed. Valt eigenlijk bijna nie te geloven met al die confectie van nu.

 

Op maandag ben ik dan samen met Junior de boeken voor het nieuwe schooljaar gaan ophalen. Dit was de finale ontnuchtering dat alles wat ook maar met vakantie te maken heeft door de tijd op zijn einde loopt. Die fijne tijd word vanaf volgende week terug geruild voor de materie die gevat zit in een stapeltje boeken. Het wordt terug wennen. Voor iedereen. Afsluiten met een tikkeltje nostalgie.

 

Dit was ook het gevoel die me overviel bij het horen dat Jos Brink was heen gegaan. Het is net alsof ik de persoon een tikkeltje kende. Het was zo’n lieve warme persoonlijkheid. Bij me thuis keken we altijd naar ‘Wedden dat’. Ik zie het nog levendig voor me. Hoe hij het programma opende met die charmante glimlach en de volgende woorden ‘ Dag lieve mensen’. Dat was nog eens van die echte gezellige televisie. Met een grote zak chips voor de buis. En tussendoor de Ster-reclame met leeuwtje Loeki. Als er een proef niet gelukt was vond hij het zo’n zonde, lukte die wel, was hij tot tranen toe super enthousiast.  Als er een hemel bestaat is hij er ongetwijfeld sinds kort een bewoner van. opende hij ongetwijfeld met de onvergetelijke woorden ‘Dag lieve mensen allemaal..’.

 

What about ‘Waregem Koerse’. Wel, ik ben nie geweest. Al de vriendjes en vriendinnetjes paarden die meeliepen in de stoet van de ‘Gouden boom’, vertelden me dat dit een teken zou zijn van cruel and inhuman behavior. It really puts things in perspective J.

20:13 Gepost door Justin in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-08-07

Back online...

Tijd voor een postje. Oh dear, als ik zo kijk naar de datum van mijn vorige relaas - ok it’s a detail J - ben ik op gebied van bloggen nie goe bezig. Ma ik heb een perfect verweer. Ik was in verlof en mijn prularia zal op het net niet van zo’n educatieve waarde zijn dat het ook maar iemand gemist heeft. Trouwens ik had er geen zin in. Was veel te druk bezig met genieten… Uitstapjes, het drinken van bottels rozé, bij vrienden nachtenlang socializen..,een zalige tijd doorbrengen met Junior.., tafelen als echte Bourgondiërs.., it’s all in the picture.

 

Ook was ik op reis. Een reis van gevoelens en gewaarwording. Van intens plezier tot verdriet. Een lach en een traan. Toekomst en verleden. Dit onder vrienden en vriendinnen, familie en kennissen. Face it darling, sprak ik op momenten tot mezelf, it’s gorgeous to have a live like yours. Toch wil ik nog iets kwijt die iets negatiever is wat mijn verlof betreft. Meerbepaald aan de zon. Je was waardeloos, schijnheilig seut dat ge zijt.  Ik em tege u iets gezegd, gesmeekt, om u van je beste kant te laten zien. Begrijp u nie, beschouwde u als een van mijn beste vriendinnen. Als response kregen we op bepaalde dagen echte herfsttaferelen als antwoord. Dit waren de momenten dat ik walgde van u. Nah. Het is uit met de vriendschap, BITCH. No more excuses.

 

Wat ook nie went de laatste dagen is het schril contrast vakantie en terug gaan werken. Ik denk dat een weekje rehab zal nodig zijn om terug te wennen aan het idee. My boss told me several times that he didn't like my kind, cause I was a bit 2 leisurely. Na vier weekjes verlof kan men toch nie verwachten dat die instelling is verloren gegaan. Van Just duurt dit net iets langer J. Spijtig denkt hij daar anders over. It seems that I was busy doing something close 2 nothing. But different than the day before. Dit werd me fijntjes meegedeeld met de volgende woorden. Begoeting: ‘en Just, wanneer ben jij nu terug uit verlof’. What on earth was he insinuating? Believe me, it’s a detail. Kan ik het helpen? Ben gebrainwashed door mijn vriend Mika die me leerde ‘Relax, take it aesy. Of course honey, a fine idea. Wat ben ik blij met het gezelschap van mijn Ipod. Sophie Ellis Bextor told me the truth. Music Gets the Best of Me.

 

Ma ik hou er de moed in. Thats live. Trouwens mag ik het komend weekend al terug genieten van een supersized weekend. Het is namelijk Waregem Koerse. Oh dear, dit doet er me aan denken dat ik dringend moet gaan shoppen. Ja want Waregem Koerse zonder hoed is als een tafel zonder poten, een moto zonder motor of god zonder zijn gebod. H&M here we come J.

16:06 Gepost door Justin in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |